Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här attackeras 83-åriga kvinnan vid bankomaten

45-åringen har vaga bilder av vad som hände vid bankomaten men erkänner att han stulit 100 kronor av den 83-åriga kvinnan.
Foto: Polisen

Tre dagar innan julafton gick den 83-åriga kvinnan med sin rullator till en bankomat vid Folkets hus i Malmö. 

En 45-årig man gick då fram till kvinnan, tog pengarna som hon precis tagit ut och drog samtidigt omkull henne så hon fick en skallskada.

I dag åtalades han för grov stöld och för att ha misshandlat 83-åringen.

Den 83-åriga kvinnan låg på sjukhus i minst tre veckor. Hon fick fira julafton där. Förutom skallskadan fick hon också komplikationer. 

Men hennes målsägandebiträde uppger i förundersökningen att kvinnan troligtvis kommer kunna medverka vid en rättegång – och att hon dessutom vill göra det.

Mannen som misstänks ha gett sig på kvinnan vid bankomaten kommer från Rumänien och vistas tillfälligt i Sverige. Han och tre andra män stod alldeles i närheten av bankomaten när kvinnan stod vid bankomaten.

Här ser man på bilden från övervakningskameran hur mannen håller i en lapp som han tagit ur kvinnans ficka samtidigt som han vräkte omkull henne. 45-åringen har erkänt att han tog 100 kronor.
Foto: Polisen

Tittar uppmärksamt

På bilder från en övervakningskamera kan man se hur han efter hand blir allt mer intresserad av vad kvinnan gör. På en bild syns tydligt att han uppmärksamt tittar på henne.

Klockan var strax efter 10 på förmiddagen och förutom männen som stod i närheten och som tycktes vara bekant med honom fanns också andra i närheten.

Efteråt, när poliser tittade på bilder från övervakningskameran, kunde de se att kvinnan hade 500-kronors sedlar i ena handen. Hon tog först ut 100 kronor och sedan 4 000 kronor.

Det var efter att hon stoppat pengarna i vänster kappficka som 45-åringen gick fram till henne och stack ned handen i hennes kappficka. Kvinnan reagerade och gjorde motstånd och ville inte släppa ifrån sig pengarna som hon tagit ut.

Blödde kraftig

Då drogs hon omkull, rullatorn välte och hon slog bakhuvudet i trottoaren. Vittnen som skyndade fram för att hjälpa henne såg att hon fått en kraftig blödning. Ett vittne som stannade sin bil för att hjälpa kvinnan kunde efteråt pekat ut en man för polisen.

Mannen greps sedan, påverkad av både droger och alkohol. Han erkände senare i förhör att han gett sig på kvinnan men kunde inte förklara varför och påstod att han inte brukar göra sådant.

Det enda han fick med sig var 100 kronor. Åklagaren yrkar att 45-åringen ska utvisas om han fälls

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Smittskyddsläkaren Region Skåne: ”Vi ser en viss ljusning”