Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man gripen – misstänks för dödsolycka i Köpenhamn

Det var här, på Peter Bangs Vej, som mamman och dottern blev påkörda. Flickan dog. Mamman fördes till sjukhus med allvarliga skador.
Foto: Google

21-åringen är en av Danmarks mest jagade män. 

Han misstänks för att ha kört ihjäl en femårig flicka i Köpenhamn. Han stannade inte kvar efter olyckan. Istället valde han att fly.

– Mitt hjärta blöder, skriver Mette Frederiksen, Danmakars statsminister.

Mamman och hennes femåriga dotter befann sig vid 16-tiden på onsdagen i stadsdelen Valby när hon och dottern blev påkörda av en bilist. Mamman blev skadad och fördes till sjukhus. Dottern dog av skadorna.

Efter olyckan ska föraren ha flytt från olycksplatsen. På onsdagseftermiddagen gick polisen i Köpenhamn ut med en efterlysning.

Den femåriga flickans död har upprört dansk allmänhet men också politiker. Danmarks statsminister Mette Frederiksen skriver på sin Facebook om den tragiska olyckan med orden:

– Mitt hjärta blöder.

Justitieministern: ”Jag saknar ord”

Justitieministern, socialdemokraten Nick Hækkerup uttrycker i ett mejl till nyhetsbyrån Ritzau sin omtanke och medkänsla för familjen som drabbats. 

– Jag saknar ord för att beskriva vilken tragisk förlust som drabbat familjen, skriver justitieministern.

På platsen där flickan och hennes mamma blev påkörda tändes i går ljus och blommor lades dit av personer som ville visa sitt deltagande i familjens sorg.

Den misstänkte mannen är känd av polisen i Köpenhamn. Han greps 2017 som misstänkt för att ha rånat en taxichaufför. Tillsammans med två andra yngre män ska han ha överfallit en taxichaufför i Köpenhamn och misshandlat honom. 

Mannen greps under torsdagskvällen uppger danska polisen.

– Vi står inför ett djupt tragiskt fall som vi tar på stort allvar. Sedan kollisionen har vi arbetat intensivt med att hitta den misstänkte och nu gripna mannen eftersom vi har en stark misstanke om att det är han som körde bilen och sedan flydde från platsen, säger chefspolisinspektör Jørgen Bergen Skov i pressmeddelandet.

TV: Mördare jagas efter fritagning: