Han jagas av polis – efter mordet på Mohsen, 17

Mohsen Fazeli hittades död på måndagen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

17-åriga Mohsen Fazeli kom ensam till Sverige och längtade efter att återse sin mamma. 

Men i måndags hittades han knivhuggen till döds på en gata i Malmö. 

Polisen jagar nu en 25-årig man misstänkt för mordet.  

Mohsen Fazeli, 17, kom till Sverige som 13-åring. Några dagar före sin död hade han suttit på ett kafé i Malmö och pratat om sin mamma. Han hoppades att hon skulle få komma till Sverige och att de skulle få återförenas. 

Men under natten till måndagen hittades han svårt skadad utanför sin lägenhet i Malmö. 

Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. 

– Han var bara en liten kille när han kom, men han var så smart. En väldigt lugn och fin kille var han, har Héléne Knutsson, Mohsen Fazelis gode man, tidigare sagt till Kvällsposten.

Mohsen Fazeli, 17, kom till Sverige som 13-åring.
Foto: Polisen

25-åring efterlyst 

Polisen tog tidigt beslutet att gå ut med en bild och namnet på Mohsen Fazeli för att få in iakttagelser och tips som kan hjälpa utredarna att lösa mordet. 

– Vi har tydliga uppgifter om att det har funnits personer i området som har sett åtminstone delar av förloppet. De är vi mycket angelägna om att komma i kontakt med, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i region Syd, i TV3:s ”Efterlyst”.

Malmö tingsrätt har häktat en man i sin frånvaro – misstänkt för att ha mördat Mohsen Fazeli.  

– Han är internationellt efterlyst, säger kammaråklagare Sofia Syrén.

Dömd för flera brott 

Beslutet togs av åklagaren på torsdagen efter att Malmö tingsrätt häktat honom som misstänkt för mordet på Mohsen Fazeli. 

25-åringen har tidigare dömts för flera olika brott. 

Polisen misstänker att mannen kan ha flytt utomlands och vill därför att han ska kunna efterlysas. Vid en internationell efterlysning krävs att den misstänkte ska ha varit föremål för ett beslut i en domstol – i Sverige en häktning – för att en efterlysning kan skickas ut.

Mohsen Fazeli hittades död på måndagen. En vecka senare hade hans mamma och lillasyster en inbokad tid på svenska ambassaden då de är mitt uppe i processen att återförenas.

– Han hoppades ju att hon och lillasyster skulle få komma till Sverige och att de snart skulle ses igen. Men nu blev det inte så, har den gode mannen Héléne Knutsson sagt till Kvällsposten.