Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW om Madsen: ”Han hamnade i skarpt läge”

Leif GW Persson.Foto: MICHAELA HASANOVIC
Peter Madsen.Foto: POLFOTO / IBL
Peter Madsens ubåt.Foto: JENS CHRISTIAN

Livstids fängelse för mordet – det blev domen för Peter Madsen.

Nu lägger Leif GW Persson fram en egen teori i TV4:s Nyhetsmorgon, att ubåtsbyggaren troligen kunnat tygla sina innersta sexuella drifter med besök på S/M-klubbar – innan han träffade journalisten Kim Wall. 

– Det är möjligt att det har fungerat som en ventil tills han hamnade i skarpt läge, säger GW.

I går avkunnades domen mot Peter Madsen muntligt i Köpenhamns byret. Den omskrivne ubåtsbyggaren dömdes till lagens strängaste straff – livstids fängelse – för mordet på journalisten Kim Wall. 

Leif GW Persson tror det är flera sammanvävda saker som gjorde Peter Madsen till kallblodig styckmördare. Det berättade han i TV4:s Nyhetsmorgon

Det handlar, enligt GW, dels om drömmen att bli den förste i Danmark att få skjuta upp en raket – något som gick om intet.

Peter Madsen kan ha bytt fokus

Det handlar också, tror han, om en stark och hemlig fantasi om att begå ett våldsbrott av sexuell karaktär.

– I det läget kan den här personens fokus flyttas, säger GW. "Kan jag inte göra det första, så ska jag göra det andra.".

Han fortsätter:

– Om man nu har haft den här hemliga drömmen, hur har han undgått att åka dit på den? Ja, han har ju vistats ganska flitigt på sådana här frivilliga sammanslutningar där man håller på med sado-masochistiskt sex, och där kommer det inte in några anmälningar till polisen. Det är möjligt att det har fungerat som en ventil till han hamnade i skarpt läge.

GW: "Måste skyddas mot medintagna"

Det står redan klart att livstidsdomen kommer att överklagas.

Om den fastställs även i högre instans lär Peter Madsen låsas in på någon av Danmarks allra tyngsta anstalter som har säkerhetsavdelningar.

Men även där kan Peter Madsen få problem, menar GW:

– Det han behöver skyddas mot är de medintagna. Många som sitter där är personer med väldig våldskapacitet, och just sådana som honom tycker de inte om, säger GW i Nyhetsmorgon.