”Gun” postade brev – sköts i ansiktet

”Gun” har kommit hem från sjukhuset där hon vårdades för sina skottskador i nästan två veckor. Tre gånger i veckan kommer hemsjukvården för att se över hennes skador i arm, ben och ansikte.
Foto: JENS CHRISTIAN
Gun har tydliga minnen av skottlossningen. – Jag tänkte att jag blivit träffad och jag undrade om jag skulle dö, berättar hon.
Foto: JENS CHRISTIAN
Medan hennes kropp läker har Gun mycket att hantera. Försäkringsbolag, polisen och sjukvård. – För mig återstår så mycket. Jag har flera månader av det här kvar, min arm kanske aldrig blir återställd.
Foto: JENS CHRISTIAN
Kulorna slog in i muren utanför köpcentret. Tre veckor senare är skotthålen igenspacklade.
Foto: JENS CHRISTIAN

Premium: ”Gun” hade just postat ett brev när hon hamnade mitt i den uppmärksammade skottlossningen i Kristianstad för tre veckor sedan. 

Hon träffades av tre skott – mitt på dagen utanför köpcentret vid hennes bostad.

– Jag var på fel plats vid fel tidpunkt, säger hon själv.

Tre veckor senare är hon hemma från sjukhuset och polisen har fått flera ytterligare skjutningar att utreda. 

Men för ”Gun” – som egentligen heter något annat – har den långa resan tillbaks till livet bara börjat. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Alla kunder kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se i din prenumeration.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.