Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granne repade bilen – fångades av kamera

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den 78-årige mannen fångades på kamera när han repade bilen.
Foto: POLISEN

En kvinna i 75-årsåldern märkte att någon skadat hennes bil och satte därför upp en kamera.

Då fångade hon hur en granne – en 78-årig man – repade sidodörren.

Nu har mannen dömts för skadegörelse.

Det var den 5 mars i fjol som en kvinna i 75-årsåldern tvättade sin bil och ställde den i sitt garage i Växjö.

Hon var då säker på att bilen var oskadd men hade för säkerhets skull satt upp en kamera i bilen. Kvinnan hade nämligen utsatts för flera fall av skadegörelse på sin bil vid tidigare tillfällen och var trött på det. Hon och närstående till henne hade också mottagit hot och hat på internet 

Kvinnan hade sina aningar om vem förövaren kunde vara men hoppades i så fall att det kunde fångas på den nyinstallerade kameran.

Tre dagar senare – den 8 maj – gick kvinnan ut till sin bil och såg då en cirka tio centimeter lång repa på sidodörren.

Den 78-årige mannen fångades på kamera när han repade bilen.
Foto: POLISEN

Uttryckte hot på internet

Inspelningen från övervakningskameran visade då hur en 78-årig man gick fram till bilen och drog sin arm längs sidodörren.

I förhör med kvinnan så framkommer det att hon och den 78-årige grannen har varit bekanta tidigare men slutade umgås för några år sedan. Kvinnan hade också läst på mannens blogg att han uttryckt hot mot henne och hennes bil.

Bland annat skrev 78-åringen att han hoppades att kvinnas bil skulle hamna i en bilkross – och att han vore glad om hon satt i. Han skrev också att han skulle bita kvinnan om han hade rabies. I blogginläggen hänvisade han till ”grannfrun” som kvinnan var helt övertygad handlade om henne.

När polisen sedan analyserade den inspelade videon på 78-åringen kunde man konstatera att det enda tänkbara tillfället som skadan kunde uppstå var när mannen befann sig vid bilen.

Repan på sidodörren var cirka tio centimeter lång.
Foto: POLISEN
Repan på sidodörren var cirka tio centimeter lång.
Foto: POLISEN

Döms för skadegörelse

I förhör med mannen nekar han till brott. Han förklarar att han inte kan komma ihåg att han ska ha skadat kvinnans bil men menar samtidigt att han är ”lite glömsk”. 

Han tror att kvinnan bara vill jävlas och att det är därför som han anklagas för att ha skadat bilen. 

I förhör berättar 78-åringen att han inte har som vana att repa andras egendom eftersom han har etik och moral i kroppen. 

Växjö tingsrätt gick dock inte på 78-åringens berättelse och dömde honom till villkorlig dom och dagsböter för skadegörelse. 

SE FLER NYHETER: Tonårspojke omkom i villabrand: ”Hemskt”

Boende i området är uppskakade efter tragedin