Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgift: Skytten flydde på elscooter – bar munskydd

Här grips 15-åringen av polis efter mordförsöket på Hyacintgatan. Poliserna satte papperspåsar på hans händer. Det görs för att kunna säkra eventuella krutrester.
Polien beslagtog den här elscootern efter mordförsöket på Hyacintgatan.
Mannen som sköts i går kväll på Hyacintgatan fick livshotande skador. Han har tidigare suttit häktad för en skjutning i Malmö den 14 september.
Foto: Mikael Nilsson

Mordförsöket i går i Malmö på en man i 25-årsåldern kan vara en hämnd för en skjutning som inträffade tidigare i år. 

Polisen grep kort efteråt fyra personer. En av dem är i 15-årsåldern, enligt Kvällspostens uppgifter. 

Polisen misstänker att skytten använde elsparkcykel – och ett vittne såg flera gärningsmän bära munskydd, enligt Sydsvenskan.

Tidigt i morse meddelade polisen att fyra personer anhållits misstänkta för inblandning i mordförsöket på mannen som hittades skjuten på torsdagskvällen på Hyacintgatan i Malmö. Mannen har livshotande skador och ska bland annat ha blivit skjuten i huvudet, enligt uppgifter till Kvällsposten. 

Flera av de som gripits och senare anhållits är kända sedan tidigare av polisen. En av dem är i 15-årsåldern. Efter skjutningen beslagtog polisen en elscooter. Uppgifter till Kvällsposten tyder på att polisen misstänker att den användes av skytten.

Innan tonåringen fördes i väg satte poliser papperspåsar på hans händer för att i efterhand kunna säkra eventuella rester av krut. Poliser har också undersökt övervakningskameror på bland en skola.

Ett vittne uppger för Sydsvenskan att en av gärningsmännen färdades på elsparkcykel och de andra två cyklade. De hade luvor uppdragna och bar munskydd, uppger vittnet för tidningen.

Gängkonflikt bakom skjutning

Mannen som sköts och nu vårdas på sjukhus har tidigare varit häktad för ett mordförsök i Malmö som inträffade den 14 september i stadsdelen Kroksbäck. Han greps och anhölls kort efter att en man 20-årsåldern som satt på en bänk skjutits. Mannen fick inga livshotande skador.

Polisens misstänkte då att skjutningen orsakats av en konflikt mellan två gäng som säljer narkotika. Samtliga misstänkta försattes efter en tid på fri fot men utredningen mot dem pågår fortfarande.

Förutom pojken i 15-årsåldern greps i går kväll en man som förekommer som misstänkt utredningen av ett mord som inträffade den 2 december på Professorsgatan i Malmö. Utredningen av det mordet pågår fortfarande.

En annan av männen som nu misstänks för mordförsöket i går kväll fick nyligen ett utmätningsbeslut av Kronofogden. Han stoppades av polis och bar då en skyddsväst som utmättes. Den ska senare säljas för att betala hans skulder för bland annat obetalda böter.

TV: Polisen varnades om rattfull chaufför – två personer dog 

Chauffören var tidigare dömd för rattfylleri