Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra gängmän begärs häktade efter tillslag

Här i ett trapphus i Malmö hittade polisen 1,77 kilo sprängdeg. En av männen som begärts häktade syntes vid porten vilket väckte polisens misstankar. Han åtalades inte. Däremot fanns DNA från en bekant till honom på sprängladdningen.Foto: Polisen
Sprängningen mot ett hyreshus på Agnesfridsvägen ingår i utredningen av de fyra gängmän som begärts häktade efter polisens tillslag den november.Foto: Mikael Nilsson / Mikael Nilsson
Foto: TOMAS LEPRINCE

Efter polisens tillslag på torsdagen begärs fyra gängmän i Malmö häktade av åklagare.

Tre misstänks för grovt narkotikabrott. En begärs häktad för grovt vapenbrott. I utredningen ingår också misstankar om en sprängning i Malmö.

Häktningsförhandlingen hålls på söndagen på Rättscentrum i Malmö. När männen anhölls delgavs minst en misstanke om anstiftan till en sprängning. Enligt Kvällspostens uppgifter handlar det om sprängningen mot ett hyreshus på Agnesfridsvägen. Den ska ha koppling till narkotikahandel.

– Inga misstankar är avskrivna, säger kammaråklagare Magnus Pettersson som valt att begära dem häktade på andra brottsmisstankar.

Samtliga misstänkta är kring 25 år gamla. En av dem, en 24-åring, har under lång tid varit föremål för polisens intresse tillsammans med sin yngre bror. Båda har förekommit i flera utredningar. Den yngre brodern avtjänar för närvarande fängelsestraff för misshandel.

Dömd för åklagarhot

Misstankarna om grovt narkotikabrott avser från den 7 juni i år fram till den 7 november, alltså när polisen slog till. Samtliga fyra är kända av polisen sedan tidigare. En av männen, 24-åringen, har tidigare dömts för allmän ödeläggelse. Han har även dömts för att ha hotat åklagarna som ledde den förundersökningen. 24-åringen förekom i april i år efter midnatt vid porten till ett hyreshus där en polispatrull hittade en burk Frodico Crunchy Nuts med sprängdeg som försetts med krutstubin och sprängkapsel. Han utreddes som misstänkt men blev inte åtalad.

Häktningsförhandlingarna mot honom och de tre andra kommer med stor sannolikhet omgärdas av omfattande polisbevakning. Minst två av gängmännen räknas till de hårdföra kriminella i Malmö.

En femte person greps vid tillslaget med släpptes efter två dagar.