Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra år efter våldtäkten - Malmöbo häktad i dag

Kvinnan blev misshandlad och våldtagen sent på kvällen den 31 juli 2016 när hon var ute och letade efter en katt vid Gyllins trädgård i Malmö.Foto: Fritz Schibli
24-åringen häktades i dag av Malmö tingsrätt som misstänkt för en grov våldtäkt som inträffade för fyra år sedan.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Fyra år efter att en kvinna i 35-års åldern överfölls och utsattes för en grov våldtäkt vid en lekpark i Malmö har en 24-årig Malmöbo häktats.

Han förnekade brott under häktningsförhandlingen.

Men bevisen talar mot honom. 24-åringen häktades på sannolika skäl, den starkare graden av misstanke.

Kvinnan ska ha varit ute och letat efter en katt vid 23-tiden den 31 juli 2016. Hon befann sig vid en lekpark i bostadsområdet Gyllins trädgård i Malmö. Där blev hon överfallen av flera män som misshandlade henne och hon blev enligt kammaråklagare Magnus Pettersson utsatt för en grov våldtäkt.

Efteråt kontaktade kvinnan med hjälp av en bekant polisen. Dagen efter efterlyste polisens presstalesperson i Malmö vittnen och bad dem höra av sig.

Fyra år senare finns nu en misstänkt.

Åklagaren har inte velat gå in på vad som gör att 24-åringen blivit misstänkt.

Spår och bevis finns kvar

Handlar det om DNA-spår?

– Det går jag inte in på, säger Magnus Pettersson.

Men efter att polis kommit till lekparken gjordes en kriminalteknisk undersökning och polisen samlad in spår och bevis som sedan bevarats.

24-åringen blev informerad och delgiven misstanken om att han ska ha våldtagit kvinnan kl 10.20 på på torsdagen. En kvart senare hade åklagaren anhållit honom. På fredagen begärdes 24-åringen häktad. 

På lördagen häktades han.