Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlamad kvinna blev bestulen i sjukhussängen

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige 2018
Här, på Ystad lasarett, misstänks den förlamade kvinnan i 80-årsåldern ha blivit bestulen på sina ringar.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Fräcka tjuvar misstänks härja på lasarettet i Ystad.

En förlamad kvinna i 80-årsåldern blev bestulen när hon låg i sjuksängen.

Tjuven lirkade av ringar från hennes fingrar.

Stölderna på sjukhuset i Ystad har varit flera de senaste åren. Så sent som i våras blev en kvinna av med sitt kontokort och tjuvarna handlade med kortet i sjukhuskiosken, skriver Ystads Allehanda och en man som är funktionshindrad ska ha blivit bestulen på ett halsband som han bar runt sin hals.

Nyligen skedde ytterligare en fräck stöld.  Enligt den polisanmälan som är gjord handlar det om en kvinna som är över 80 år gammal och förlamad. Hon kan inte heller prata.

Hon lades in på sjukhus efter att ha drabbats av en stroke.

Polisen: Besvärligt

Några dagar efter att hon lagts in på sjukhuset upptäckte henens anhöriga att ringarna hon bar när hon lades in var borta. På en direkt fråga om ringarna var borta nickade kvinnan jakande till svar, säger döttrarna till tidningen.

Kvinnans anhöriga hörde sig för med personalen på sjukhuset för att säkerställa att ringarna inte plockats av och lagts i ett värdeskåp – men ingen kände till något om det.

Birthe Parkhagen, kommunpolis i Ystad, konstaterar att utredningsläget är svårt. 

– På ett sjukhus finns det massor av personal och många besökare. Det är väldigt besvärligt att utreda vad det är som hänt. I synnerhet när brottsoffret inte kan berätta, säger hon.

Birthe Parkhagen, kommunpolis i Ystad.Foto: Privat

”Mamma har blivit ett brottsoffer”

För familjen till den drabbade kvinnan väcker hela händelsen frågor. Inte minst eftersom kvinnan hade väldigt svullna fingrar när hon lades in. Familjen kunde inte ta av henne ringarna då.

– Det måste ha använts ett visst våld. Vi lyckades ju inte få av dem. Vi anser att mamma utsatts för ett rån, ett väldigt allvarligt brott som polisen borde utreda, säger de till Ystads Allehanda.

Döttrarna:

– Det är otroligt obehagligt. Självklart för mamma, men även för oss anhöriga. Det blir ju som en ytterligare sorg. Mamma har drabbats av en förfärlig sjukdom och nu även blivit ett brottsoffer.

Appen.