Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Föremål kastades från bro – nära träffa Sophies bebis

Sophie känner ett obehag att köra under bron fortfarande, berättar hon i ”Efterlyst”.
Sophie berättar om den traumatiska upplevelsen i Efterlyst.
Foto: EFTERLYST

När Sophie körde med sin tio veckors bebis i bilen i Bjuv fick hon plötsligt en chock.

Några ungdomar släppte ett tungt föremål på framrutan från en bro. Rutan sprack precis ovanför där spädbarnet Lexi satt. 

– Om stenen gått igenom, eller vad de nu kastade, hade det hamnat i bebisens huvud och då hade hon dött, säger Sophie i TV3:s Efterlyst.

Den 27 april satt Sophie i bilen med sin nyfödda tio veckor gamla dotter Lexi bredvid sig. Planen var att fixa med hästarna och sedan grilla.

När hon körde under järnvägsbron i Bjuv fick hon en stor chock. Ett par ungdomar stod på bron och släppte ner ett tungt föremål på framrutan så att den sprack.

– Var kom detta ifrån och varför kastar ni på min bil? Och det lät så mycket i bilen. Sen kom de tankarna med bebisen. Om stenen gått igenom, eller vad det nu var de kastade, hade den hamnat i bebisens huvud och då hade hon dött, säger Sophie i Efterlyst. 

Göran Tolf är förundersökningsledare vid polisen.
Foto: EFTERLYST

”Vindrutan spricker”

Hon menar att det kunde ha slutat så pass illa att hennes dotter inte hade klarat sig, om föremålet hade gått genom rutan.

– Det är hundra procent. Det är en tio veckor bebis och hon hade inte fixat ett sånt tryck i huvudet. Hon hade dött.

Göran Tolf är förundersökningsledare vid polisen och berättar att det enligt deras uppgifter rör sig om sex mörkklädda ungdomar som syntes till på bron. 

– Uppe på bron står ett gäng ungdomar som släpper ner ett föremål som träffar vindrutan så den spricker, säger han i Efterlyst.

Sophie tillsammans med dottern Lexi.
Foto: EFTERLYST

Polis: ”Livsfarligt”

De enda kännetecken som polisen har i nuläget är att ungdomarna var klädda i svarta dunjackor och var mörkhåriga.

– Skadegörelse i samband med trafik är livsfarligt, skulle jag vilja säga. Det kan bli svåra personskador och till och med dödsfall. Det är viktigt att få reda på vilka som håller på med såna här dumheter. Skadegörelserna i Bjuv har eskalerat något otroligt de senaste veckorna.

Sophie känner ett obehag att köra under bron fortfarande, berättar hon i programmet.

– Vi kör där varje dag. Det kanske är en större grej de kastar nästa gång och då går det igenom. 

Polisen behöver nu hjälp med att få in alla uppgifter som finns kring skadegörelsen och vädjar om hjälp i kvällens Efterlyst. 

Efterlyst sänds torsdagar klockan 20.00 i TV3 och finns på Viaplay och Viafree

SE FLER NYHETER: Älg tog sig in i Ulfs färgbutik

Dramatik i Kalmar: ”En helt livs levande älg, vad är sannolikheten?”