Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fest spårade ur: 17-årig flicka knivhögg flicka

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Ett 50-tal ungdomar ska ha varit på lokalfesten.
Foto: POLISEN
Blodiga kläder på lokalfesten.
Foto: POLISEN
En vän till den misstänkte 17-åringen skrev med henne efter brottet.
Foto: POLISEN

Ett bråk utanför en lokalfest eskalerade så långt att en 17-årig flicka tog upp sin kniv och högg en flicka i bröstet.

I efterföljande tumult knivskars ytterligare en flicka i handen.

– Jag hugger en gång. Det är inte med kraft, säger 17-åringen i polisförhör.

Nu åtalas hon för mordförsök och grov misshandel. 

Klockan 23.42 under torsdagskvällen den 9 september i fjol larmades polis och ambulans till en lokalfest i Hässleholms kommun. 

Enligt inringare hade en knivskärning ägt rum. En flicka hade blivit knivhuggen i bröstet och en annan flicka i tummen. Första polispatrull på plats möttes av en kaotisk scen, enligt deras avrapportering.

Objektet är en stor lokal och det befinner sig mycket folk på plats, uppskattningsvis ett femtiotal. Det är någon form av fest och det är hög berusningsgrad på platsen. Samtliga är ungdomar”.

Två flickor skadades

Flickan som fått ett knivhugg i bröstet låg på en toalett i lokalen och en vän försökte pressa mot hennes sår. Enligt sjukvårdens bedömning var skadorna mot den knivhuggna flickan allvarliga eftersom det var nära lungsäcken, hon fördes därför akut till sjukhus. 

Samtidigt utanför lokalfesten fick polisen tag i den misstänkte gärningspersonen – en 17-årig flicka. Hon hade blod på sina händer och skakade med hela kroppen, enligt polisen.

Hon förklarade för polisen att hon efter knivskärningen fått rejält med stryk av andra festdeltagare, hävdar hon själv. I samband med tumultet knivhöggs ytterligare en flicka i tummen. 17-åringen själv fick också en knivskada på handen. 

Enligt vittnesförhör hade 17-åringen och den allvarligt skadade flickan rykt ihop på grund av en kille, som båda hade någon typ av relation till. I samband med konfrontationen stod de utanför lokalfesten.

Kniven hittades på dansgolvet.
Foto: POLISEN

”Gjorde pissont”

De båda flickorna stod och skrek på varandra när 17-åringen plötsligt plockade upp någonting från sin ficka, enligt misstankarna. Ingen i närheten kopplade först att det rörde sig om en kniv, enligt utredningen.

– Det gick i slowmotion som i en film. Sen gjorde det pissont, säger den skadade flickan i polisförhör.

Den 17-åriga flickan har nu åtalats misstänkt för mordförsök och grov misshandel. Hon erkänner omständigheterna kring händelsen men nekar till brott. 

– Jag tog upp den snabbt och visade att jag hade den (kniven) typ, säger hon i polisförhör och fortsätter:

– Jag kommer ihåg att jag och hon har en diskussion, jag tar upp kniv och som jag berättat tidigare. Sedan minns jag inte mer, jag hugger en gång. Det är inte med kraft.

SE FLER NYHETER: Tina föddes in i Plymouthbröderna

Lämnade församlingen efter 23 år • Alkoholkulturen • Isoleringen