Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikaels kropp kan ha sänkts med blytyngder

Polisen misstänker att Mikael Petersson mördades någon gång mellan kl 20 på lördagen och kl 9 på söndagen.
Foto: Privat
Foto: PEO MÖLLER / KVP

Blekinge tingsrätt har häktat båda de unga män som misstänks för att ha mördat Mikael Petersson, 57.

Enligt uppgift till Kvällsposten misstänker polisen nu att de mördade Mikael Petersson i en lägenhet i Karlskrona.
Samtidigt ska en stöld uppdagats från en närliggande båtklubb. 

Enligt Aftonbladet ska männen ha stulit blytyngder, som man misstänker ha använts för att sänka Mikaels kropp i Blekinge skärgård. 

Mikael Petersson försvann den 25 juli på lördagskvällen. Kammaråklagare Anna Johansson hävdar att han mördats någon gång mellan kl 20 på lördagskvällen och kl 9 på söndagen. 

Polisen misstänker att han mördades i en lägenhet, enligt uppgift till Kvällsposten. Männen, som är i 20-årsåldern, påstår att de träffade honom en kort stund på samma adress någon gång mellan kl 20 och kl 21 på lördagskvällen. I den lägenheten har polisens kriminaltekniker bland annat hittat blodspår.

Nu anser polisen och åklagaren att utredningen visat att de två männen ljugit om att de inte sett Mikael Peterssons sedan mötet på lördagskvällen.

Kammaråklagare Anna Johansson vill inte kommentera Kvällspostens uppgifter att Mikael Petersson mördats i en lägenhet. Men hon uppger att mordet inträffat på en adress med anknytning till honom.
I flera omgångar har det framkommit uppgifter att Mikael Petersson ska ha gått i en båt strax före kl 21, alltså kort efter mötet med de två männen.

Felaktiga uppgifter

Anna Johansson dementerar att Mikael Petersson skulle ha lämnat Karlskrona på kvällen i en sådan båt.

– Det är en uppgift som florerat i media. Den är felaktig, säger hon. 

Häktningsförhandlingen mot den ena mannen avslutades strax före kl tolv. Han är nu häktad som på sannolika skäl för att ha mördat Mikael Petersson. Förhandlingen mot den andra mannen inleddes efter lunch. Han häktades strax efter kl 14.

Den ena mannens advokat, Eric Widner, uppger att hans klient nekar till brott vilket denne gjorde redan i går när han strax efter lunch blev delgiven misstanken om mord. Det gör även den andre misstänkte. 

Tre dagar efter Mikael Peterssons försvinnande anhölls de två männen som misstänkta för människorov. 

Kriminaltekniska fynd kan avgöra

SVT Blekinge har tidigare uppgett att en del av nya bevisningen mot de två männen är att de på lördagen sökte på nätet efter information om hur man dödar en människa och att de ska ha diskuterat inköp av silvertejp.

Leif GW Persson utgår ifrån att det kan finnas andra bevis.

– Man kan exempelvis i samband med en teknisk undersökning vid husrannsakningar hitta lämningar efter offret som indikerar att offret är död. Det kan vara spår av kroppsvätskor eller kroppsdelar som indikerar detta, säger GW och syftar bland annat på båten och Mikael Peterssons bostad där blod tidigare påträffats.
Båda männen, som är i 20-årsåldern, nekar till att ha kidnappat och mördat Mikael Petersson, har han tidigare sagt i en intervju med Kvällsposten.

Anna Johansson bekräftar att det gjorts ett flertal analyser av olika slag

– Vi har vittnesuppgifter, vi har resultat från tekniska undersökningar och vi har analyser av material. Den sammanlagda bedömningen av det här materialet gör att vi anser att det föreligger sannolika skäl för mord. Men exakt vad vi har kommer jag inte gå in på, säger hon.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. 

Missa inga nyheter från Sydsverige – ladda ner Kvällspostens app! 

Nu polisanmäls planen att bränna koranen

”Ett uttryck för rent rasistiskt hat”