Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elsparkcykelförare söks för sprängdåd

Explosion vid polishuset i Staffanstorp
Detonationen orsakade stor skada vid polisstationens entré.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisen arbetar hårt med fallet.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Staffanstorp skakades av en explosion vid polisstationen på måndagsmorgonen.

Polisen arbetar hårt med att hitta en misstänkt – och söker uppgifter om en person i gul jacka som ska ha färdats på en elsparkcykel.

Vid 5-tiden på måndagen vaknade många Staffanstorpsbor av en hög smäll. Det visade sig att något hade exploderat utanför entrén till polisstationen.

Området spärrades av och bombskyddet kallades in.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och är tacksamma över att ingen kom till skada fysiskt, sa Patrik Ahrlin, lokalpolisområdeschef i Staffanstorp, efter händelsen.

Sofie Kropp, 35, som bor i samma hus som polisstationen, väcktes av explosionen. 

– Det var en jättesmäll, det går inte att beskriva. Det känns helt overkligt, sa hon. 

– Jag var helt chockad och förstod verkligen ingenting. Min första tanke var ”okej, det var inget blixtnedslag”, sen tänkte jag att någon kanske sprängt vid bankomaten som ligger i närheten. 

Person med gul jacka

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för attentatet. Det är heller inte helt fastställt vad som orsakade detonationen.

Nu går polisen ut med information om att man efterlyser tips från allmänheten för att kunna lösa fallet.

Framför allt är polisen ute efter tips om personer som rört sig i området på måndagsmorgonen – och specifikt söker man efter uppgifter om en person.

Den personen ska ha haft på sig en gul jacka och färdats på en elsparkcykel.

– Vi har fått in samma information från flera håll och det är på de uppgifterna som vi bygger vår efterlysning, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen, till SVT Nyheter Skåne.

Kameraövervakning

Entrén till polishuset är kameraövervakad och enligt Ewa-Gun Westford är det bland annat kamerorna, men också förhör med vittnen och tips från allmänheten, som kan leda polisen till gärningsmannen.

Med det sagt uppmanas fler som kan ha sett något att höra av sig till polisen via telefon 114 14 eller via tipsformuläret på polisen hemsida.

– Vi vill förstås inte gå för djupt in i exakt vad det är vi behöver, för att inte färga de eventuella vittnen, som vi har kvar att förhöra, säger Westford till SVT.

 

LÄS MER: Kraftig detonation vid polisstationen: ”Overkligt”