Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efterlyst för mordförsök greps vid gate på Kastrup

Statistiken visar de vanligaste brotten i Sydsverige förra året.
24-åringen greps vid gaten strax innan planet till Madrid skulle lyfta.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

En 24-årig svensk man misstänkt för mordförsök i Helsingborg greps dagen före julafton på Kastrup. Han var på väg att flyga till Madrid.

24-åringen misstänks för att ha varit med när en 40-årig man sköts i benet tidigt på söndagsmorgonen.

Tidigt på söndagsmorgonen fick polisen uppgifter om att en man blivit skjuten. Larmet kom kl 04.18. Den skadade mannen hittades i ett bostadsområde bland hyreshus. Han hade blivit skjuten i benet,

Några timmar senare greps en man misstänkt för mordförsök men samtidigt hade polisen uppgift om ytterligare en person, en 24-åring, som blev efterlyst. Det fanns också, enligt EkstraBladet, information att 24-åringen var på väg att lämna landet och planerade flyga till Madrid från Kastrup.

Åklagaren som leder förundersökningen av mordförsöket på 40-åringen utfärdade en så kallad nordisk arresteringsorder samtidigt som dansk polis fick veta var de skulle leta efter 24-åringen.

Satt vid gaten

En polispatrull åkte till Gate A21 på Kastrup och letade efter 24-åringen. Där upptäckte de en man som passade in på signalementet. Han var klädd för ett avsevärt varmare klimat än det svenska. Han hade enligt EkstraBladet vita shorts, vita gymnastikskor och en tunn jacka.
När han fick visa sitt pass för polispatrullen visade det sig att den semesterklädde mannen var den efterlyste 24-åringen. Kl 15.40 på tisdagen blev han anhållen. 24-åringen blev senare också häktad som misstänkt för mordförsök och ska snarast utlämnas till Sverige.

Det har inte framgått vilken inställning 24-åringen har till misstanken om mordförsök på 40-åringen.

LÄS MER: Makten som styr Malmö – sprickan delar staden (PREMIUM)