Döms till 14 års fängelse för knivmord i hundrastgård

Här inne i hörnet av hundrastgården vid Möllevångstorget mördade 37-åringen mannen som strax innan utfört oralsex på honom.
Foto: Polisen

Den 37-årige statslöse mannen borde ha varit utvisad för länge sedan. Men inget land vill ta emot honom. Han har dömts vid upprepade tillfällen och anses vara extremt farlig.

I dag dömde hovrätten i Malmö honom till 14 års fängelse för att ha knivmördat en 45-årig man efter att de haft sex. Mordet skedde i en hundrastgård.

37-åringen dömdes i Malmö tingsrätt till 13 års fängelse för mordet. Åklagaren ville att han skulle dömas till livstid - och utvisning. Hovrätten skärper straffet med ett år.

Andra åklagare har haft samma yrkande i samband med att mannen dömts för bland annat grova våldsbrott. Men besluten om utvisning har inte gått att genomföra. Han kommer visserligen från Kuwait men är statslös och Kuwait vägrar ta emot honom.

37-åringen nekade under rättegången och överklagade till hovrätten med motiveringen att någon annan dödat 45-åringen. Ett av bevisen mot honom är en kniv. På den fanns 45-åringens blod.

37-åringen hade kniven på sig dagen efter mordet. Då greps han efter  att ha hotat en kvinna i Folkets park som han utsatte för sexuellt ofredande.

"Jag kommer att dö"

45-åringen som höggs ihjäl i hundrastgården var missbrukare, och hade ont om pengar. Det framgår av förundersökningen. I hundrastgården hade de enligt åklagare sex. 45-åringen utförde oralsex på mannen som sedan misstänks ha mördat honom.

37-åringen ska efter att ha knivhuggit 45-åringen lugnt gått från platsen, enligt vittnen. 45-åringen stapplade ut på gatan.

- Jag har blivit knivhuggen, jag kommer dö, ring en ambulans, ska han ha sagt enligt vittnen.

Han fick hjälp där på gatan men avled.

37-åringen hade tre veckor innan mordet i hundrastgården blivit frisläppt från sitt senaste fängelsestraff.

Hovrätten dömer honom också för olaga hot och sexuellt ofredande mot kvinnan i Folkets park.

Beslutet om utvisning kvarstår men kan som tidigare inte verkställas. Inget tyder på att den ska kunna genomföras inom överskådlig framtid.