Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödspatrull jagade misstänkt för inblandning i Hakim-mordet

Den 23-årige mannen friades från mordet på en man i juli 2018. Mordet inträffade i stadsdelen Nydala i Malmö. Ända sedan han försattes på fri fot har 23-åringen levt under dödshot, enligt vad han själv uppgett för myndigheter.Foto: Fritz Schibli
23-åringen som dödspatrullen jagade utanför Hässleholm sitter sedan maj i år häktad som misstänkt för medhjälp till mordet på Karolin Hakim. Han misstänks också för våldtäkt.Foto: Privat / Privat
Foto: JENS CHRISTIAN / JENS CHRISTIAN

En 26-årig man misstänks ha lett en dödspatrull – med plan att döda en 23-årig man som kopplas till mordet på Karolin Hakim, enligt Kvällspostens uppgifter. 

23-åringen levde under hot och gömde sig i trakterna kring Hässleholm där ligans spanare upptäckte honom.  

Nu har den 26-årige mannen häktats av tingsrätten. 

Den 23-årige mannen anhölls i maj som misstänkt för medhjälp på mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten har man i utredningen inte lyckats få honom att göra några som helst medgivanden.

Han förnekar all inblandning i mordet och att han skulle ha bistått de män som mördade Karolin Hakim den 26 augusti förra året på Sergels väg.

Levde under dödshot

23-åringen har själv levt under dödshot efter att han friades från delaktighet i ett mord på Nydala den 3 juli 2018. Då lockades två män i en fälla. Båda blev beskjutna. En 24-årig man dog. Hans kamrat överlevde. Mannen som överlevde vittnade senare mot den man som dömdes till livstid för mordet och mordförsök.

23-åringen friades men fick skyddad identitet och levde under lång tid gömd utomlands. Han beskrev också för myndigheter i skrivelser att han levde under dödshot och att han bar skyddsväst.

I februari överlevde han ett attentat i trakterna kring Tyringe. Men i början av april i år letade en dödspatrull efter honom i Hässleholm. Polisen misstänker att en 26-årig man styrde dödspatrullen, enligt Kvällspostens källor.

– Jag kommenterar inte det, säger kammaråklagare Michael Hansson till Kvällsposten.

Jagade 23-åringen

Men enligt uppgifter till Kvällsposten misstänks den nu häktade 26-åringen vara den person som gav order till dödspatrullen att slå till. Men de misslyckades av oklar anledning att döda 23-åringen.
26-åringen misstänks nu för förberedelse till mord och blev häktad på sannolika skäl, den starkare graden av misstanke.

I åklagarens bevisning mot 26-åringen ingår enligt Kvällspostens källor ett stort antal meddelande och order som 26-åringen påstås ha gett dödspatrullen med hjälp av krypterade mobiler, så kallade Enchrochat.

– Han förnekar brott och vi överväger att överklaga häktningsbeslutet, säger advokat Joel Apitzsch som är 26-åringens ombud.

Encrochat knäcktes i början av april av fransk polis som avlyssnat tusentals meddelanden. Svensk polis har sedan dess fått de meddelanden som kan knytas till svenska kriminella gäng.

 

Så här såg det ut förra året när Karolin Hakim fördes till sin sista vila på S:t Pauli norra kyrkogård.