Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De misstänks ha våldtagit barn – inte psykiskt störda

Kvinnan har åtalats för 15 fall av grov våldtäkt mot det yngre av barnen och en grov våldtäkt mot det äldre barnet 2014-2015.
Rättegången pågår i Kalmar tingsrätt.
Foto: MIKAEL FRITZON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Sexuella övergrepp har blivit vardag för de två små barnen – enligt åklagaren.

Men ingen av de två som åtalats för att tillsammans ha begått grova barnvåldtäkter som också filmats och fotograferats anses lida av en allvarlig psykisk störning, rapporterar P4 Kalmar. 

Paret, en före detta förskoleanställd och hennes tidigare sambo, ska ha utsatt ett av barnen för hundratals grova våldtäkter. Först när det ena barnet smittats av en könssjukdom och träffade en läkare avslöjades vad de hade varit med om.

Kvinnan har åtalats för 15 fall av grov våldtäkt mot det yngre av barnen och en grov våldtäkt mot det äldre barnet 2014-2015. Det äldre barnet har också utsatts för ett stort antal sexuella ofredanden enligt åtalet.

Mannen har också åtalats också för fortsatta övergrepp fram till 2020 – totalt misstänks han för uppåt 200 grova våldtäkter mot barn, varav en del i det äldre barnets närvaro. Han har även haft cirka 1,8 miljoner filer med barnpornografiskt material hemma. Av detta var mer än 13 000 bilder och 1 900 filmer egenproducerade. Större delen av materialet bedöms som särskilt hänsynslöst.

Enligt den mindre rättspsykiatriska undersökning som gjorts anses ingen av de åtalade haft en allvarlig psykisk störning vare sig vid brottstillfällena eller nu.