Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bordell i lägenhetshus avslöjad efter misshandel

19-åringen gjorde upp om sexköpet med kvinnan genom sms innan han och hans vänner slog till mot lägenhetsbordellen.Foto: Polisen
Kvinnan blev slagen i huvudet med den här kniven. Slagen gjorde att skaftet gick sönder.Foto: Polisen
Här inne hade de prostituerade kvinnorna sina pengar. Två av dem lyckades barrikadera dörren för rånarna.Foto: Polisen
19-åringen använde först en kamrats identitet men medgav senare att han ljugit eftersom Kriminalvården efterlyst honom.Foto: Polisen
Kvinnorna tog emot hundratals kunder i lägenheten.Foto: Polisen

Grannarna klagade gång på gång till hyresvärden. En lägenhet i deras hus hade förvandlats till lägenhetsbordell. 

– Det här pågick 24 timmar per dygn. Hela Malmö kommer upp och ner, säger en upprörd granne i ett polisförhör.

Först när en 19-årig sexköpare försökte råna en av de prostituerade kvinnorna upphörde verksamheten.

När polisen förhörde grannar i hyreshuset var en av dem uppgiven. Grannen hade flera gånger kontaktat hyresvärden utan att något hänt.

Den 14 augusti väcktes grannen strax före klockan tre på natten och berättade senare för polisen:

– Det finns en bordell med prostituerade och det är fyra tjejer som jobbar där. Jag hörde att de skrek. Då vaknade jag och jag blev rädd för jag undrade vad som hände.

Trots grannens tidigare klagomål hade allt stök och spring i trappan fortsatt. 

– Hela Malmö kommer upp och ner här, klagade grannen.

En av de rumänska kvinnorna som befann sig i lägenheten bekräftade senare att det varit många sexköpare hos dem och att de haft ”hundratals kunder”.

19-åring misstänks ha slagits med kniv 

Lägenhetsbordellen slogs sedan igen – men först efter att en 19-åring som var på rymmen åkt dit för att köpa sex och råna de rumänska kvinnorna.

19-åringen hade kommit till Malmö efter att ha rymt från en ungdomsvårdsanstalt. Här umgicks han med en grupp andra ungdomar men behövde pengar. 19-åringen åtalades nyligen för att ha misshandlat och försökt råna en av kvinnor som bodde i lägenheten.

Han fick kontakt med henne genom en annons och de gjorde upp genom sms. Efter att ha köpt sex för 600 kronor låtsades han vara på väg ut från lägenheten, enligt åtalet. Kvinnan följde honom till dörren men gick först till köket för att lämna pengarna. Där satt hennes väninnor.

Slog sönder knivskaft

Men när hon öppnade ytterdörren för att släppa ut 19-åringen ska flera andra yngre män ha rusade in i lägenheten och skrikit att de ville ha pengar. 19-åringen hade en stor kniv och misstänks ha slagit den rumänska kvinnan upprepade gånger i huvudet. Slagen var så hårda att skaftet gick sönder.

Hon kämpade för sitt liv, enligt åtalet. 

Kvinnorna som satt i köket höll emot dörren när männen försökte komma in. De skrek att kvinnorna skulle ge dem sina pengar.

Efter en kort stund gav ungdomarna upp. De chockade kvinnorna hade hunnit ringa polisen innan dess. När polispatrullen kom till lägenheten fanns egentligen bara ett tydligt spår efter dem.

Spåret är den kondom som 19-åringen använde när han hade sex med kvinnan.

Greps dagen efter

19-åringen greps dagen därpå vid 18-tiden i en annan del av Malmö. Först använde han en väns legitimation men erkände sedan att han ljugit eftersom han var efterlyst. 19-åringen är bland annat dömd för flera rån. 

I ett första förhör nekade 19-åringen till att ha försökt råna kvinnan och ha misshandlat henne.

Polisen: Vad gjorde du i går natt?

– Inget speciellt, softade. Var hemma hos en tjej och sov där.

19-åringen valde till slut att erkänna och medgav att han varit i lägenheten. Han erkände också att han slagit kvinnan i huvudet med ett knivskaft.

För grannarna i huset innebar rånförsöket att lägenhetsbordellen upphörde. Kvinnorna flyttade till hotell samma natt. Åklagaren har också meddelat tingsrätten att hon är tveksam till om kvinnan som blev utsatt kommer till rättegången.

19-åringen åtalas för rånförsök, och i andra hand för grov misshandel samt köp av sexuell tjänst och för att ha använt en annan persons identitet. Han har vägrat namnge personer som följde med honom till lägenheten.

TV: Här kastar 31-åringen sten mot polisen i Malmö 

Se filmen: Här kastar 31-åringen sten mot polisen i Malmö