Böjde sig fram – bajsade mot två kvinnliga poliser

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
ARKIVBILD. Växjö tingsrätt.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

En 50-årig man skulle gripas i centrala Växjö – när han plötsligt drog ner sina shorts, blottade sitt kön och bajsade, enligt misstankarna. 

De två kvinnliga poliserna tvingades använda pepparsprej och batong för att lyckas få in mannen i en polisbil.

Nu åtalas mannen för hot- och förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.  

Den 18 juli i år larmades två kvinnliga poliser ut till en adress i centrala Växjö med anledning av ett larm om en misshandel i nära relation.

Väl på plats möttes poliserna av en kraftig berusad 50-årig man som poliserna bedömde behövde gripas. Då blev han aggressiv och drog ner sina shorts, blottade sitt kön och vände sig om. Han böjde sig därefter framåt och bajsade, enligt misstankarna. 

Syftet med gärningen var att hindra och/ eller hämnas poliserna i deras myndighetsutövning när de skulle gripa honom”, enligt åtalet. 

”Ihållande stråle”

En av de utsatta poliserna säger i förhör att det ”kom en bajsstråle” mot henne, som inte träffade någon av poliserna. 

Det var som i film en ihållande stråle som bara flyger genom luften”, skriver poliserna i sin avrapportering från platsen. 

Poliserna behövde därefter använda så väl pepparsprej som batong för att lyckas få den utåtagerande mannen under kontroll.

Samma polis berättar vidare i förhör att hon kände sig nedvärderad av agerandet och ”blev förvånad att en vuxen person kan ta sig till att göra en sådan sak”. På vägen till polishuset hotade 50-åringen poliserna till döden, enligt misstankarna. 

”Erkänner brott”

Bland annat skulle han söka upp dem, enligt åtalet. Under gripandet försökte 50-åringen spjärna emot och kränga med kroppen för att slippa bli gripen, enligt misstankarna.

I förhör erkände mannen till samtliga brottsmisstankar och berättade att han hade stora minnesluckor från kvällen. Han ville även be poliserna om ursäkt. 

Han misstänks nu för hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. 

15-åringen om skolattacken: ”Skulle ge någon sorts show”

Berättade om händelsen när han hördes i Lunds tingsrätt