Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bestämde träff på Snapchat – man åtalas för våldtäkt

Rättegången mot 18-åringen inleds på onsdag i Malmö tingsrätt. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
14-åriga flickan och 18-åringen bestämde träff på Snapchat. Foto: STELLA PICTURES

Den 14-åriga flickan och 18-åringen fick kontakt på Snapchat. När de möttes ska han enligt åtalet ha våldtagit henne två gånger. 

18-åringen åtalas nu för våldtäkt av barn. 

Den misstänkta våldtäkten inträffade i början av april i lägenhet i Arlöv som 18-åringen ska ha lånat. I bevisningen mot honom finns bland annat meddelanden i mobiltelefoner men också förhör med vittnen. Och blodspår från flickan.

18-åringen berättar i förhör att flickan och han fick kontakt på Snapchat och erkänner att han hade sex med henne men förnekar våldtäkt. Han påstår också att han trodde hon var äldre.

Kammaråklagare Ulf Hansson hävdar att 18-åringen i första skede med våld och efter att ha greppat kring flickans haka tvingat ned henne i en säng. 

I andra skedet ska 18-åringen ha tryckt upp flickan mot en vägg, ett bord och tagit stryptag på henne först en gång och sedan en gång till, enligt åklagaren.

Flickan var apatisk

18-åringen höll också fast hennes händer. Han våldtog flickan två gånger, hävdar åklagaren.

En kvinna som mötte flickan kort efteråt har i förhör beskrivit att flickan var nästan apatisk och okontaktbar. En polis som körde flickan till sjukhus ska också höras som vittne.

18-åringen greps samma dag och blev senare häktad.

Av stämningsansökan framgår att han försökt bortförklara de märken som fanns på flickans hals. Han ska ha påstått att det är sugmärken.

Men en rättsläkare som undersökt flickan ska vittna om att samma märken kan ha uppstått på annat sätt. Åklagaren menar att det är märken efter 18-åringens stryptag på flickan.

I ett samtal med Frivården hävdar 18-åringen att han inte har några avvikande tankar om sexualitet. 

18-åringen har tidigare dömts för narkotikabrott och misshandel. Rättegången mot honom inleds på onsdag i Malmö tingsrätt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!