Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

19-åring band fast och våldtog sitt ex i bilen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Arkivbild. 19-åringen rövade bort exflickvännen till Östra Stranden i Halmstad.
Foto: HALMSTAD KOMMUN PRESSBILD

En 19-årig man rövade bort sin exflickvän i en bil.

Sedan band han fast hennes händer med buntband och krävde att få tillgång till hennes mobiltelefon. Efter det tvingade han kvinnan till oralsex.

Nu döms mannen till fyra års fängelse för våldtäkt. 

Den 3 mars fick en 19-årig man för sig att tvinga med sig en kvinna – som han tidigare haft en relation med – till en avskild plats på Östra Stranden i Halmstad. 

Mannen hade med sin buntband och band sin exflickväns händer och krävde att få tillgång till hennes mobiltelefon. När hon vägrade uppge sig kod slog han och sparkade kvinnan. 

Därefter tog mannen upp en kniv och tryckte mot kvinnans ansikte och hotade henne att hon skulle få lida. 

Tvingades till oralsex

Kvinnan blev livrädd och lät 19-åringen få tillgång till sin mobiltelefon och kod, berättade hon i förhör. Efter det skar mannen upp buntbanden och tvingade kvinnan att utföra oralsex. 

Kvinnan var tydlig med att hon inte vill men han fortsatte hota henne och använda våld för att få sin vilja igenom, enligt domen.

Mannen blev anhållen i sin frånvaro den 5 och kunde gripas dagen efter. Tre dagar senare häktades han misstänkt för våldtäkt, grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande för händelserna den 3 mars.

Fyra års fängelse

Han åtalades utöver det för grov fridskränkning då han mellan 1 augusti 2020 och 3 mars 2021 har trakasserat samma kvinna genom att skriva meddelanden att han ska döda henne och dessutom kastat hennes mobiltelefon mot en sten. 

Han har även hotat hennes familj och fotograferat kvinnan när hon var naken i sin bostad med hjälp av en hemlig kamera. Han nekade dock till samtliga brott. 

Nu har han dömts till fyra års fängelse för samtliga brott, skriver Hallandsposten. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på drygt 175 000 kronor.

SE FLER NYHETER: Man ”rentvåddes” för våldtäkt mot barn i parallell rättegång

Stefan Wydow, vice ordförande i Malmö stads romska råd, om hur rättsystemet kris funkar.