Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

37-åring samlade pengar till IS – HD fastslår dom

Ahmad Qadan, 37, uppmanade människor på Facebook att samla in pengar till IS.
Foto: PRIVAT

Ahmad Qadan, 37, uppmanade andra att skänka pengar till bland annat Islamiska staten.

Han dömdes till sex månaders fängelse i hovrätten.

Nu fastställer Högsta domstolen hovrättens dom. 

Ahmad Qadan, 37 från Burlöv dömdes till sex månaders fängelse år 2017 för att offentligt ha uppmanat till terroristbrott. Han döms för att ha bett andra att ansluta sig till terrororganisationerna och att skänka pengar som skulle användas för att köpa vapen. 

Ahmad Qadan publicerade inlägg på sin Facebook där han uppmanade personer att skänka pengar till terrororganisationerna Islamiska staten och Jahbat al-Nusra som båda är terroriststämplade av FN och EU. 

HD fastställer dom

”Hjälp oss att förse bröderna i fronten med vapen så den kan hämnas våra syskon”, skrev han i augusti 2013. 

Nu har Högsta domstolen fastställt domen och 37-åringen döms till sex månaders fängelse för brott mot rekryteringslagen.

Levde dubbelliv

Enligt Högsta domstolen går det inte att skilja finansiering av vapen till fronten från finansieringsstöd till vapen som används i terrorhandlingar mot civila. 

Kvällsposten har tidigare granskat Ahmad Qadans dubbelliv. Han arbetade på Skånemejerier och under pauserna, i sitt hem i Burlöv, loggade Ahmad Qadan in på Facebook och lockade folk att skicka pengar till terrorstämplade finansiärer. 

37-åringen ville själv frias och menade att hans uppmaning handlade om finansiering till grupper i krig med den syriska regimen.

Här är några andra av dagens stora nyheter:

Få senaste nyheterna i Expressen TV hela dagen.