35-årig man trakasserade kvinnor med penisbilder

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mannen åtalas för flera brott vid Malmö tingsrätt.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under två år misstänks mannen ha trakasserat fem kvinnor genom att skicka bilder på sin penis och skriva sexuella inviter. 

Vid ett tillfälle bröt sig mannen in i en kvinnas vindsförråd och tog på sig hennes strumpbyxor – varpå han tog en bild och skickade till henne.

Nu åtalas han för flera fall av sexuellt ofredande mot de kvinnliga offren. 

Den 35-årige mannen, som är från Malmö, gav sig på den första kvinnan den 29 november 2019. 

Han bröt sig då in i hennes vindsförråd i centrala Malmö och tog på sig hennes strumpbyxor. 

Därefter tog han bilder på sig själv i strumpbyxorna – bland annat med fokus på rumpan – och skickade sedan bilderna till kvinnan följt av sexuella meddelanden. Han skrev även olika könsord och sexuella inviter, enligt åtalet.

Eftersom mannen både bröt sig in i vindsförrådet och tog kvinnans strumpbyxor misstänks han för både stöld och sexuellt ofredande. I förhör erkänner 35-åringen att han brutit sig in i förrådet och skickat bilderna – men menar att han inte var ”vid sitt sinnes fulla bruk”.

”Visste inte att det var ett brott”

Tre månader senare – den 2 februari i fjol – ringde mannen till samma kvinna och talade in ett meddelande på hennes telefonsvarare.

 I meddelandet gjorde han flera sexuella inviter och berättade att han återigen var på hennes vind, att han ”är pervers och har snuskiga fantasier”.

Efteråt har dock mannen nekat till att ha ringt upp kvinnan eftersom han inte minns det, hävdar han.

Ytterligare tio dagar senare skickade mannen en bild på sin penis till en annan kvinna. I ett polisförhör nekar han till brott.

 Han hävdar att han inte visste att handlingen var brottslig. Ytterligare tre kvinnor har utsatts för mannen under det senaste året. Han har skrivit sexuella meddelanden, skickat bilder på sin penis samt gjort sexuella inviter.

Den 13 oktober åtalades 35-åringen för sju fall av sexuellt ofredande samt stöld. Han erkänner till vissa av handlingarna. 

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå