Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

31-åring häktad för våldsamt upplopp

Se filmen som visar när 31-åringen kastar sten mot polisen.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Foto: FRITZ SCHIBLI

31-åringen lade upp filmer på Tiktok när han släpade på gatuskyltar, kastade sten och uppmanad människor att ge sig på polisen under upploppet i Malmö på Amiralsgatan.

31-åringen häktades i dag av Malmö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för upplopp.

En stor del av bevisningen mot honom bygger på filmer som han lagt ut på sociala medier genom appen Tiktok, enligt uppgift till Kvällsposten. På en av filmerna leder han en grupp personer i riktning mot polisstationen i Rosengård och skriker att ”ingen kan röra oss”.

31-åringen misstänks även för flera fall av blåljussabotage. Även när det gäller de brotten filmade 31-åringen vad han gjorde och lade ut på sociala medier. 

I förhör har han nekat till brott.

”The king is here”

Den 30 augusti gjorde han en ny film. Då hade poliser parkerat en polisbil på Sörbäcksgatan. 31-åringen kom dit och upptäckte polisbilen som var obevakad. På en film som han själv publicerat ser man hur han klättrar upp på bilen, dansar på taket och ropar ”The king is here”.
Efteråt upptäckte poliserna att bilen fått skador.

Den 2 augusti på kvällen befann sig 31-åringen vid Rättscentrum på Porslinsgatan i Malmö. Även den här gången filmade han sig själv och publicerade filmen på Tiktok. På filmen ser det ut som att han tömmer ett av polisbilens däck på luft.

31-åringen har tidigare dömts för att bland annat ha bitit en ordningsvakt i fingret. Han har även dömts för att tre gånger ha backat på en polisbil när en patrull försökte få stopp på honom i trakterna av Tomelilla.

TV: 58-åriga kvinnan hetsar folksamlingen i Rosengård

Tros ha haft en framträdande roll i upploppen – här är kvinnans egna ord