Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

28-årig mordmisstänkt har gripits på flygplats

28-årig mordmisstänkt har gripits på flygplats.
Bild från polisinsatsen i Rødovre.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Bild från polisinsatsen i Rødovre.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Mordet vid en svenskägd frisörsalong i danska Rødovre den 3 december har nära kopplingar till dödsskjutningen den 15 december i Malmö, där en 25-årig dansk medborgare sköts till döds.

Nu har en 28-årig man gripits på en flygplats, misstänkt för mordet i Danmark, skriver Ekstrabladet

Den 3 december i fjol sköts tre personer utanför en svenskägd frisörsalong, som drivs av en man i 30-årsåldern boendes i Malmö, i Rødovre kommun utanför Köpenhamn. En 17-årig bulgarisk pojke dog.

Två veckor senare sköts en 25-årig dansk man sköts till döds i Malmö, med flera kopplingar till dödsskjutningen i Rødovre. 

Nu har en 28-årig man gripits på en flygplats, misstänkt för mordet i Danmark, skriver Ekstrabladet

Under flera veckor i december rasade en gängkonflikt i Köpenhamn där bland andra gänget NNV, ett gatugäng från områdena Nørrebro och Nordvest, är inblandade. 

Tre dagar innan jul utarbetade den danska Rikspolisen en konfliktbedömning över de pågående konflikterna i den gängkriminella miljön i Köpenhamn, skriver BT.

Konflikten beskrivs av dansk polis som ”helt extraordinärt våldsam” och har under december månad kostat tre personer livet. Den 2 december sköts en 27-årig man till döds i Danmark, och en svensk medborgare sitter nu häktad misstänkt för mordet.