Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

25-åring som knivhögg tidningsbud psykiskt sjuk

Inne i badrummet hittade poliser en krossad spritflaska.Foto: Polisen

Den 25-årige mannen som hotade och knivhögg ett 32-årigt tidningsbud i Kristianstad lider av en allvarlig psykisk störning, rapporter SVT Nyheter.

Tidningsbudet tvingades att bland annat ta kokain. Till slut lyckades han fly över ett hustak, naken och blodig.

Tidningsbudet hölls fången i fem timmar i en lägenhet den 12 augusti förra året av 25-åringen innan en kvinna kom till hans räddning. Då hade han flytt från 25-åringen över ett hustak och fått komma in i hennes lägenhet och kunde larma polis.

När 25-åringen ställdes inför rätta försvarade han sig med att allt han gjort varit att försvara sig mot tidningsbudets försök att förtrolla honom.

Bör dömas till vård

– Han pratade med onda andar skulle folk nog säga, som är djävlarna. Han kallade till sig då dessa andar och ville lära mej detta, har 25-åringen sagt i förhör.

25-åringen misshandlade även en annan man som har en funktionsnedsättning och misshandlade honom med en metallkrycka. Han stampade också på mannen.

I samband med rättegången beslöt Kristianstads tingsrätt att 25-åringen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Resultat är nu klart.

Den visar att 25-åringen lider av en allvarlig psykisk störning och att han därför bör dömas till rättspsykiatrisk vård.