Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

23-åring dömd för våldtäkt av kvinnor på nattklubbar

23-årngen dödmes i dag för två våldtäkter av Malmö tinsgrätten. Båda våldtäkterna inträffade på nattklubbar. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
23-åringen våldtog den 1 maj i år en kraftig berusad kvinna på Moriska paviljongen i Malmö. Hon kunde inte freda sig, enligt åklagaren. Han våldtog också en kvinna i juli förra året på Kulturbolaget i Malmö. Foto: LUDVIG THUNMAN/KVP/EXPRESSEN / KVP/EXPRESSEN

23-åringen sökte sina kvinnliga offer på Malmös nattklubbar. Han dömdes i dag för att ha våldtagit två kvinnor. Den första våldtäkten inträffade i juli förra året. 

Nio månader senare våldtog han ytterligare en kvinna på en annan nattklubb.

23-åringen har påstått att han inte minns vad som hände när han var på Moriska paviljongen den 1 maj i år. Men en ordningsvakt har vittnat att 23-åringen uppträdde nyktert.

Tingsrätten fäller honom mot hans nekande för att ha våldtagit och misshandlat en kvinna. Han omhändertogs av en ordningsvakt som sedan kallade på polis.

LÄS MER: 23-åring åtalas för dubbla våldtäkter på nattklubbar 

Kvinnan som blev våldtagen har berättat i tingsrätten att hon var väldigt förvirrad och inte visste riktigt hur hon hade hamnat där. Tingsrätten skriver i domen "hon kunde inte säga något eller göra motstånd. Hon vet inte varför men tror att det beror på att hon var påverkad av alkohol".

Skrek nej till 23-åringen

Nio månader tidigare begick han en annan våldtäkt mot en kvinna på Kulturbolaget i Malmö, och fälls även för denna.

Ett av bevisen är saliv från mannen efter att han slickat på hennes hals. Han utsatte kvinnan för en handling som jämställs med våldtäkt. Hon försökte stoppa honom och sade "sluta" och "nej".

Hon har också beskrivit hur 23-åringen höll tag i henne och tafsade över hela hennes kropp. Men han lyssnade inte på henne. En polis som kallades till Kulturbolaget har vittnat och berättat att 23-åringen "bedyrade sin oskuld när han fördes till Rättscentrum.

23-åringen blev senare försatt på fri fot. Nio månader senare greps han som misstänkt för att ha våldtagit ytterligare en kvinna på Moriska paviljongen i Malmö.

Döms till utvisning

Tingsrätten dömer honom till fängelse i tre år och utvisning. Migrationsverket skriver i ett yttrande till domstolen att det inte går att utvisa 23-åringen till Syrien som är hans hemland. Han kom till Sverige 2015 och fick permanent uppehållstillstånd och fick även en särskild status som alternativt skyddsbehövande.

Han kan därför inte utvisas, enligt tingsrätten.

Domstolen anser dock att frågan om 23-åringen ska utvisas eller inte ska prövas först efter att han avtjänat sitt straff.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!