Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

22-årig man häktad för mordet på Karolin Hakim

KvP:s reporter Mikael Ölander om fallet: ”Han förnekar”
Foto: Polisen
Foto: Fritz Schibli

Den 22-åriga mannen misstänks ha mördat småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö 2019. 

Under häktningsförhandlingen var han till synes lugn och samlad – och han förnekade brott i alla delar. 

Vid klockan 15.00 kom beskedet att han häktas, misstänkt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Den misstänkte mannen greps på anstalten där han avtjänar ett treårigt fängelsestraff för bland annat grovt vapenbrott, enligt uppgift till Kvällsposten. Åklagaren har tidigare pekat ut honom som den person med munkjacka som flera vittnen såg och även filmade på Sergels väg i Malmö i augusti 2019.

Skytten stod på gatan och sköt Karolin Hakim när hon höll sitt spädbarn i famnen. Strax innan hade enligt åklagaren den misstänkta 22-åringen och en annan man stått och väntat några meter från Hakims och hennes sambos port.

På andra sidan gatan stod Hakims sambos bil, en leasad Mercedes. Paret skulle gå till den för att sedan köra till barnavårdscentralen.

Sköts vid en kiosk

Då blev de beskjutna. Hakims sambo bar barnet men tappade det på gatan. Karolin Hakim plockade upp barnet och sprang över till andra sidan och stod snett bakom en kiosk när hon blev skjuten.

Den man som nu begärs häktad kopplas till en liten grupp personer som förekommer i flera mordutredningar. Han och de andra männen misstänks för att under flera år ha tagit emot pengar för att på beställning mörda andra.

22-åringen misstänks också för mordförsök på  Hakims sambo och deras barn.

Häktningsförhandlingen inleddes 13.30 i Malmö. 22-åringen uppträdde lugnt och samlat. 

– Han förnekar brott i alla delar och bestrider häktning, säger advokaten Anton Strand

Välkänd 

22-åringen är välkänd hos Malmöpolisen. 

Den misstänkte 22-åringen satt innan mordet på Karolin Hakim anhållen. Under drygt två veckor i augusti och september 2019 var han frigiven innan han på nytt anhölls, för ett brott som inte har koppling till mordet på Karolin Hakim.

Under dessa två veckor på fri fot menar åklagaren att 22-åringen ska mördat tvåbarnsmamman.

Deltog i Sluta skjut 

Han blev redan som 15-åring tvångsomhändertagen och dömdes första gången 2014. Han är en av de kriminella i Malmö som kallats till Sluta skjut projektet. 

Sedan tidigare sitter en en annan man häktad i samma utredning. Han misstänks ha hjälpt skyttarna skaffa fram den flyktbil, en begagnad Mercedes, som hittades kort efter skjutningen vid Stadiongatan i Malmö. Den hade satts i brand innan skyttarna försvann från platsen.

Vid klockan 15.00 kom beskedet från Malmö tingsrätt att 22-åringen häktas. Förutom mord misstänkts han även för mordförsök och grovt vapenbrott.

22-åringen häktas på sannolika skäl.

Se också:

Bilder ur Kalla fakta - ”Den skrämda staden” som sänds tisdag 1 december kl 21.00 i TV4 och kl. 06.00 i TV4 Play / C More.