Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barndomsvän misstänks ha mördat 20-åriga Emilia

Dömd för vapenbrott och brott mot knivlagen – mannens bostad spärrades av.
Här anländer den brottsmisstänkte 20-åringen. Foto: Jens Christian
En ung man har nu begärts häktad för mord. Foto: JENS CHRISTIAN
Chefsåklagare Jenny Lindell.Foto: Jens Christian

Den man som är misstänkt för att ha mördat Emilia, 20, har häktats med fulla restriktioner.

Hon hittades död i Vramsån tidigare i veckan.

– Hon har utsatts för våld som hon inte åsamkat sig själv. Därför är misstanken mord, säger chefsåklagare Jenny Lindell. 

Emilia hittades död i Vramsån tidigare i veckan efter att ha varit försvunnen i elva dagar. Den mordmisstänkte mannen anhölls i sin frånvaro samma kväll och greps dagen efter.

Mannen försvarsadvokat, Melka Kjellberg, säger att hennes klient förnekar brott.

– Han förnekar brott. Han är lika förtvivlad som alla andra över det här.

På fredagen hölls en häktningsförhandling i Kristianstad tingsrätt mot mannen. Dit anlände han strax före klockan elva – och under förhandlingen satt han i gröna kläder intill sin försvarsadvokat.

Enligt Kvällsposten/Expressens fotograf på platsen håller han blicken stadigt mot domaren och svarar tydligt på de frågor som ställs. 

När åklagaren pratade höll han blicken nedåt.

Misstänkt mord

Sökandet efter Emilia kom i gång en vecka efter att Emilia rapporterats försvunnen från sin bostad i Tollarp, fredagen den 22 november.

Under helgen sökte ett 30-tal personer i terrängen efter den unga kvinnan. 

Samma kväll som Emilia hittades död uppgraderade chefsåklagare Jenny Lindell brottsanklagelsen från människorov till misstänkt mord. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten träffades den nu häktade mannen Emilia veckor före mordet. Enligt flera personer har de känt varandra sedan barnsben och har av flera i deras närhet beskrivits som barndomsvänner.

– De har inte en relation i den bemärkelsen att de är pojk- eller flickvän, utan de känner varandra, eller har känt varandra, säger Jenny Lindell.

Utesluter inte fler gärningsmän

Rätten har beslutat att mannen ska genomgå en paragraf 7-undersökning – en mindre sinnesundersökning. 

– I många fall gör man en paragraf 7-undersökning för att undersöka sinnestillståndet, hur han mår psykiskt. Det är inget speciellt i just det här ärendet, det sker regelmässigt vid grövre brott, säger Jenny Lindell. 

Ingen annan förutom 20-åringen har delgivits misstanke om brott. Han är också den enda som är frihetsberövad i ärendet, vad Kvällsposten/Expressen erfar.

– Den här typen av ärenden utesluter aldrig flera gärningsmän. Jag har inte en helt klar bild av vad som hänt och av erfarenhet låser jag mig inte vid en gärningsperson, säger Jenny Lindell. 

Chefsåklagare Jenny Lindell om häktningen

Barndomsvän häktad misstänkt för mord på Emilia.