Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

15-åring tvingade 9-årig flicka skicka nakenbilder

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
ARKIVBILD. Malmö tingsrätt.
Foto: Johan Nilsson / TT NYHETSBYRÅN

En 15-årig pojke och en 9-årig flicka lärde känna varandra genom olika tv-spel på internet.

När tonåringen började skicka nakenbilder till 9-åringen, fick han liknande bilder tillbaks. Pojken erkänner att han tror att flickan kände sig tvingad.

Nu döms han till ungdomsvård för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. 

Under våren i fjol lärde en 15-årig pojke, från Skåne, och en flicka känna varandra. De spelade tv-spelen Fortnite och Wreck Room tillsammans.

De skickade hjärtan till varandra och i samband med det skrev den 9-åriga flickan att hon endast var nio år gammal. Pojken uppger i förhör att han tyckte om flickan och att de var snälla mot varandra.

Han menar att det rörde sig om en slags kärleksrelation men att de inte var ett par. Den 6 mars bestämde sig 15-åringen för att skicka en bild på sitt kön till flickan, och förstod på förhand att hon inte skulle reagera särskilt bra. 

Trots det skickade han bilden och frågade den 9-åriga flickan om att skicka en bild till honom tillbaks, vilket hon gjorde. 

Liknande händelser upprepades.

Döms till ungdomsvård

Så småningom upptäckte flickans mamma vad som pågick.

Pojken menar att han tror att han tvingat flickan till att skicka en bild till honom och hävdar att han förstår att agerandet från honom inte är okej. Under rättegången säger pojken att han ångrar sig, enligt domen. 

Den 2 november åtalades pojken – i dag 16 år gammal – för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande, något han erkänt.

Nu döms han till ungdomsvård för brotten av Malmö tingsrätt. Enligt arbetsmarknads- och socialnämnden har pojken ett särskilt vårdbehov för att se till att hans sexuella beteendeproblematik inte fortsätter.

SE FLER NYHETER: ”Anser att den här gärningen är ett försök till mord”

Häktningsförhandling under torsdagen