Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två män gripna för mord på 70-årig lantbrukare i Eslöv

Vad hände med Lelle Hildebrand, Marua Ajouz och Jacob Tillman?
Mannen hittades död i sitt hem.Foto: TOMAS LEPRINCE
Mördarna sökte igenom lantbrukarens hem efter pengar.Foto: POLISEN

Under måndagen greps två män, 35 och 30 år gamla. Det gäller ett mord från maj 2008 som inträffade utanför Eslöv.

Offret var en pensionerad 70-årig lantbrukare. 

Tidigare har en man dömts för mordet. Han fälldes av ett fingeravtryck på en plastpåse.

Åklagarmyndigheten har tidigare beslutat att personerna skulle anhållas i sin frånvaro.  De två männen är på sannolika skäl misstänkta för mord. Kammaråklagare Lena Körner bekräftar att männen misstänks för mordet på den pensionerade lantbrukaren. Men hon vill inte lämna några uppgifter om vad som lett fram till att de två männen anhållits.

– Jag kan tyvärr inte säga något. Det råder förundersökningssekretess, säger Lena Körner.

Anhöriga till den mördade lantbrukaren är försiktigt förhoppningsfulla.

– Det är väldigt positivt att polisen fortsatt arbeta med utredningen, säger den mördade mannens brott till Kvällsposten.

I utredningen finns tre misstänkta. En av dem fick offentlig försvarare redan den 23 maj. De två männen som frihetsberövats för mordet på lantbrukaren fick offentliga försvarare på måndagen. 

Fälldes av fingeravtryck

För snart tio år sedan dömdes en då 21-årig man av hovrätten i Malmö för mordet på lantbrukaren efter att ha friats i Lunds tingsrätt. I bevisningen mot 21-åringen ingick bland annat att hans fingeravtryck hittats på en plastpåse i lantbrukarens bostad och avtryck från en sko.

Men i bakgrunden har det funnits andra personer som aldrig ställdes inför rätta.

Lantbrukaren ska ha övermannats i sitt hem i Kastberga och misshandlats i maj 2008. Mördarna gick igenom hans bostad i jakt på pengar och andra värdesaker men ska inte ha hittat någonting. 

Avled av kvävning

Innan de lämnade den svårt misshandlade 70-åringen bakband de honom till händer och fötter. De virade dessutom en blodig jacka runt hans huvud och drog åt med en halsduk. Lantbrukaren avled till följd av kvävning, chock och uttorkning, enligt rättsläkaren.

Tre personer andra var också misstänkta. En man åtalades tillsammans med 21-åringen för mordet med friades. Två personer, en man och kvinna, åtalades som misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Mannen friades medan kvinnan fälldes.