Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krävde skottpengar på Reinfeldt - stängs av

Sverigedemokraten Ronny Esbjörnsson avslöjades av tidningen Expo ha skrivit på internet att han önskade "skottpengar" på statsminister Fredrik Reinfeldt och integrationsminister Tobias Billström.

Nu har den skånska lokalpolitikern blivit utesluten ur partiet, uppger Expo på nätet.

Det var tidningen Expo och Nyheter24 som avslöjade att en person som kallade sig Ronny Esbjörnsson hade dödshotat flera politiker och uttalat sig rasistiskt.

"Jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan för dom är de värsta i vår historia", skriver han på den främlingsfientliga sajten Avpixlat.

Migrationsminister Tobias Billström (M) kallades en "djävla landsförrädare" som "bör snarast elimineras från vårt land".

Hoten sågs så allvarliga att de överlämnades till Säpo.

Utesluts nu

Först erkände Ronny Esbjörnsson att det var han som skrev. Men ändrade sig sedan och nekade till att ligga bakom hoten.

Efter de kontroversiella kommentarerna avsade Esbjörnsson sig sina politiska uppdrag, men har suttit kvar i den lokala partistyrelsen.

Men nu har Sverigedemokraterna valt att utesluta honom ur partiet.

- Jag kommenterar ingenting, säger Esbjörnsson till Expressen.se.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!