Kravaller under SD-möte i Malmö

Publicerad
Uppdaterad
Kravallpoliser sattes in vid ett lokalt SD-möte på Gustav Adolfs torg i Malmö på fredagen.
Meningsmotståndare började kasta ägg och smällare mot SD-politikerna.
- I nuläget är fyra personer gripna, säger Merima Lulic vid Skånepolisen.
De fem Sverigedemokraterna höll i eftermiddags torgmöte i Malmö. De möttes av cirka 500 meningsmotståndare. Ägg och smällare kastades mot Sverigedemokraterna och polisen hotade i megafoner att utrymma torget.
- Det blev lite oroligt men vi lyckades göra avståndet mellan dem större, säger Merima Lulic vid Skånepolisen.

Fyra gripna

- I nuläget är tre personer omhändertagna och fyra personer gripna. En av gripna ska ha lyst med grön laser mot SD-politikerna, säger Merima Lulic.
SD-politikerna fortsatte dock sitt valmöte, men hade svårt att göra sig hörda på grund av skrik och hundskall och bengaliska eldar som kastades över Gustav Adolfs torg.

Avslutades som planerat

Området närmast Sverigedemokraterna rensades från motdemonstranter. Vissa av dem tvingades ner på marken.
- Gratulerar, det är detta samhället ni har skapat under de senaste 30 åren, sa en av SD-politikerna.
Mötet avslutades som planerat vid tre-tiden och mötesdeltagarna började lämna torget. En del av motdemonstranterna fanns då fortfarande kvar, men polisen lyckades hålla dem separerade från mötesdeltagarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag