Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krav på kommunalråd att avgå efter tweets

Malmös kommunalråd Nils Karlsson (MP). Foto: Miljöpartiet.
Tweeten som upprör.

Malmös kommunalråd Nils Karlsson (MP) kritiseras av Kristdemokraterna i Malmö efter flera Twitterinlägg om partiet, som SVT var först med att rapportera.

– Han borde avgå, säger Torsten Elofsson, ordförande för KD i Malmö.

"Så KD har en ny partiledare? Vet ni vem som mer var partiledare? Hitler", twittrade Nils Karlsson i fjol och efter tisdagens terrordåd i Bryssel kom inlägget:

"Det parti som ligger närmst IS ideologiskt är naturligtvis något av de två konservativa partierna: SD eller KD".

När KD:s vice ordförande i Malmö i lördags ifrågasatte inläggen svarade Nils Karlsson: "Du är fan dum i huvet".

– Han är kommunalråd med ansvar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter och har gjort flera övertramp tidigare. Vi har rätt att ställa större krav på våra kommunalråd, säger Torsten Elofsson, ordförande för KD i Malmö.

Även Fredrik Sjögren, gruppledare för Liberalerna i Malmö, har reagerat.

– Inläggen om Hitler och IS är fullständigt oacceptabla.

Hotades

Nils Karlsson menar att inläggen är missförstådda.

– Det är enskilda uttalanden som är tagna ur sitt sammanhang. Jag drev en tes för att visa det orimliga med att jämföra folk med Hitler eller partier med IS efter att någon jämfört mig med Hitler och Miljöpartiet med IS.

Han tar nu en paus från Twitter.

– Jag har de senaste dagarna blivit kontaktad av folk som dragit i gång hatstormar mot mig och som önskat att mina barn ska dö i terrorattentat. Det tär och till slut blev jag väldigt arg och lackade ur. Förr eller senare måste man säga ifrån. Men jag har bett om ursäkt för att jag blev så arg.

Karolina Skog är gruppledare för MP i Malmö:

– Hans inlägg om Hitler och IS var delar av en längre argumentation. Det är väldigt tydligt att han drivit ett större resonemang som man behöver läsa för att förstå. Han har argumenterat för en motsats genom att föra fram argument som en metod för att bevisa det. När han sen blev otroligt arg använde han ett språkbruk som inte är acceptabelt. Det insåg han själv och han har bett om ursäkt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!