Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kränkande låt fick Lisa att reagera – näthatas

Foto: Sveriges Radio

Lisa Rydje, 21, från Malmö polisanmälde hiphopduon Näääk och Nimos låt "Vare värt de!" då hon tyckte att låttexten var kränkande mot kvinnor.

Nu näthatas hon på webben.

– Det är inte rimligt, säger hon till,  radio Malmöhus.

Det var för en tid sedan som studenten Lisa Rydje polisanmälde låten "Vare värt!". Och hela processen gick lättare än hon hade trott.

– Själva polisanmälan gick ju väldigt bra. Det blev inget rättsligt, utan Näääk och Nimo förstod själva allvaret. Det gick nästan för lätt, säger Lisa Rydje.

Men efter det började kritiska trådar mot Lisa att dyka upp på Flashback. En tråd, två trådar. Men när den tredje tråden startades fick Lisa nog.

– Efter den tredje tråden började jag känna, räckte det inte? Har ni så mycket hat att ni måste skapa tre stycken?. säger Lisa.

Nazistiska affischer

Utöver näthatet har det satts upp affischer i Malmö där det syns en bild på Lisa, hon har försetts med en mössa och en swastika, som ger nazistiska associationer.

Hennes första reaktion var att hon ville riva ner affischerna. Men hon bestämde sig i stället för att göra det till en motgrej för att visa hur unga tjejer behandlas när de säger ifrån.

– Kolla här, det är det här som händer, kan vi försöka fixa det här nu? Varför ska unga tjejer behöva stå ut med sådant här när de höjer rösten? Det är inte rimligt, säger Lisa.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!