Kranium hittat – polisen misstänker mord

Publicerad

Polisen har upprättat en anmälan om mord efter att ett kranium – som tros komma från en människa – hittats. 

En privatperson gjorde fyndet under torsdagen.

– Tekniker ska åka dit i dag (fredag) och fortsätta undersökningen som påbörjades i går, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral. 

På torsdagen gjorde en privatperson ett fynd utanför Tomelilla i Skåne. Ett kranium upptäcktes i en skog i närheten av Brösarp. Inledningsvis misstänker polisen att kraniet kommer från en människa. 

Polisen i Trelleborg har därför upprättat en anmälan om mord.

– Tekniker ska åka dit i dag (fredag) och fortsätta undersökningen som påbörjades i går, säger Calle Persson. 

Teknisk undersökning

Det är inledningsvis okänt hur länge kraniet legat ute i naturen. Det ska bland annat den tekniska undersökningen ge svar på.

Polisen arbetar också på att koppla fyndet till någon försvunnen person. 

– Det är så långt vi kommit nu. Inga andra resurser än teknikerna arbetar på ärendet. Det finns ingenting annat att gå på än deras undersökning, säger Calle Persson.

Aftonbladet skriver att kraniet inte har legat på platsen länge. 

Men det finns det, enligt polisen, inga uppgifter om. 

– Vi får se om det är ett brott, det kan finnas andra förklaringar också. Om kraniet visar sig vara 300 år gammalt är det inget ärende för oss, säger Calle Persson. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag