Rökutvecklingen vid branden i villan i Bromölla kommun var mycket kraftig. Hundar som var kvar i huset kunde inte räddas. Foto: Jens Christian
Rökutvecklingen vid branden i villan i Bromölla kommun var mycket kraftig. Hundar som var kvar i huset kunde inte räddas. Foto: Jens Christian

Villa totalförstörd vid brand – hundar kunde inte räddas

Publicerad

En villa utanför Bromölla totalförstördes i brand i natt.

Rökutvecklingen är mycket kraftig – och tre hundar gick inte att rädda.

– De har inte möjlighet att rädda villan. Branden hade den omfattningen när de kom dit, säger räddningstjänstens inre befäl Johan Sjöberg.

Larmet kom 22.06 på tisdagen. Det var de boende i villan utanför skånska Bromölla som slog larm. 

Alla ska ha tagit sig ut ur huset – däremot var tre hundar kvar där inne.

– De gick inte att rädda, enligt de uppgifter som jag har fått nu, säger Johan Sjöberg vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten är kvar hela natten

Räddningstjänst jobbar fortfarande vid midnatt med släckning på platsen.

– Vi är kvar några timmar med full styrka. Det finns fler byggnader i närheten som de försöker rädda, säger Johan Sjöberg.

Framåt morgonen kommer styrkan att minskas, men någon kommer att vara kvar under hela natten, enligt Johan Sjöberg.

Villan där det började brinna går inte att rädda.

– De har inte möjlighet att rädda villan. Branden hade den omfattningen när de kom dit, säger räddningstjänstens inre befäl Johan Sjöberg.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag