Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En skadad i attack mot skattekontor

Dagens tre största utrikesnyheter
Sprängningen skedde på onsdagskvällen. Foto: Topnews
Explosionen skedde vid ett skattekontor. Foto: Topnews.

En kraftig explosion skakade området kring Nordhavn station i Köpenhamn under tisdagskvällen.

Bilder från platsen visar att fasaden på den danska Skattestyrelsens kontor är helt urblåst, men det är ännu inte klart om explosionen skett inne i byggnaden.

Under en presskonferens bekräftar Köpenhamnspolisen att det inte rör sig om en olyckshändelse. 

– Någon har attackerat byggnaden med avsikt, säger chefsinspektör Jørgen Bergen Skov enligt BT. 

SE FLER BILDER OCH FILM PÅ TOPNEWS.SE 

Sent på tisdagskvällen hördes en hög smäll i området kring Nordhavn station i Österbro i Köpenhamn. Enligt BT har det setts komma rök från en byggnad.

Polisen meddelar att man har larmats till Skattestyrelsens kontor på Østbanegade. En stor polisinsats pågår och polisen har spärrat av platsen.

Bilder som Ekstrabladet har publicerat visar att fasaden till skattekontoret är totalt urblåst. 

Ingen olyckshändelse 

Köpenhamnspolisen håller klockan 10 på onsdagsmorgonen i en presskonferens med anledning av explosionen. Där bekräftas att det inte rör sig om en olyckshändelse. 

– Det finns vid nuvarande tidpunkt inget tvivel om att det inte är en olyckshändelse. Någon har attackerat byggnaden med avsikt, säger chefsinspektör Jørgen Bergen Skov, void presskonferensen enligt BT. 

Två personer ska ha befunnit sig i byggnaden vid tillfället, ingen av dem ska dock ha skadats. 

Han berättar även att en person annan träffades av föremål från explosionen och fick uppsöka vård. Vad för typ av skador det rör sig om och hur skadeläget ser ut är oklart. 

Jørgen Bergen Skov säger att det inte finns något som tyder på att boende i området behöver oroa sig för ytterligare explosioner. 

”Någon har sprängt fasaden i luften” 

Klockan 06 på onsdagsmorgonen bekräftade Köpenhamnspolisen för nyhetssajten att en explosion har skett, men vill inte kommentera händelsen i övrigt.

Skatteminister Morten Bødskov säger till tidningen att polisen nu inleder en utredning. 

– Självklart är jag extremt chockad. Det är tal om människor som ska får vårt välfärdssamhälle att gå runt, och som nu är chockade över att deras arbetsplats blivit utsatt för detta. 

Det finns i nuläget inga rapporter om skadade. Foto: Topnews