Fastigheten förstördes helt i explosionen Foto: Mikael Nilsson
Fastigheten förstördes helt i explosionen Foto: Mikael Nilsson

Kraftig explosion i fastighet i Genarp

Publicerad

En kraftig explosion väckte personer i Genarp utanför Lund under söndagsnatten.

Två familjer evakuerades från samma hus – men ingen skadades.

– Byggnaden är totalt utblåst och betongblock har flugit över på andra sidan gatan, berättar ett vittne på plats.

Flertalet personer väcktes sent på söndagsnatten av en kraftig detonation i Genarp i Lunds kommun. Platsen har spärrats av och nationella bombskyddet samt kriminaltekniker tog sig till platsen.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt, men det är en kraftig explosion och stora skador på fastigheten, säger Magnus Lefévre, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Misstanke om brott

Men målet tros ha varit en bankomat i byggnaden, men det är oklart om gärningsmännen har fått med sig något byte. I den sprängda fastigheten bor även två familjer som har evakuerats.

Polisen ska prata med personer som bor i fastigheten där detonationen ägt rum och bekräftar en misstanke om brott. Ärendet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse samt stöld genom inbrott.

Ett vittne på platsen uppger att byggnaden har sprängts sönder totalt och att betongblock har slungats i väg flera meter.

Inga personer uppges ha skadats.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag