Ett uthus utanför Degeberga i Skåne brann ner under tisdagskvällen. Foto: Anders GrönlundEtt uthus utanför Degeberga i Skåne brann ner under tisdagskvällen. Foto: Anders Grönlund
Ett uthus utanför Degeberga i Skåne brann ner under tisdagskvällen. Foto: Anders Grönlund
Det brann kraftigt, men ingen människa ska ha skadats vid husbranden utanför Degeberga på tisdagen. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.netDet brann kraftigt, men ingen människa ska ha skadats vid husbranden utanför Degeberga på tisdagen. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net
Det brann kraftigt, men ingen människa ska ha skadats vid husbranden utanför Degeberga på tisdagen. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net

Kraftig brand i uthus – går inte att släcka

Publicerad

Ett uthus i anslutningen till en gård brann kraftigt under tisdagskvällen.

Uthuset kommer att få brinna ner – det går inte att rädda.

– Men de har lyckats hålla det till den byggnaden, säger inre befäl Joel Johansson vid räddningstjänsten.

Larmet om branden kom in 20.56. 

Det brinner kraftigt i uthuset på gården, som ligger utanför Degeberga i nordöstra Skåne.

– Alla ska vara i säkerhet. Vi har inga uppgifter om någon skadad, säger Rickard Lundqvist vid polisen region syd.

Uthuset får brinna ner

Räddningstjänst från Tomelilla, Brösarp, Degeberga och Andrarum jobbar på platsen.

- De släcker så mycket de bara kan och försöker frilägga, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Men själva uthuset, som fungerar som förråd, kommer att få brinna ner.

Göran Glifberg, yttre befäl vid räddningstjänsten, säger att uthuset används som garage.Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net

Göran Glifberg från Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund som leder arbetet på platsen säger att uthuset används som garage och att det är cirka 15 gånger åtta meter.

– Det brinner på vinden, så det är svårt för oss att komma åt. Så vi har nog några timmars arbete framför oss. Men boningshuset verkar klara sig, säger han vid 23-tiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag