Foto: Robin Kettner/Rk-Bild.Se
 Foto: Robin Kettner/Rk-Bild.Se

Kraftig brand i Malmö

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. En kraftig brand härjar i Östra hamnområdet i Malmö.
Flera räddningstjänster bekämpar branden som bröt ut strax före klockan tre natten mot fredag.
På tidiga morgonen rasade taket in.
- Men branden är under kontroll, säger Mats Nilsson, stabsbefäl vid räddningstjänsten syd.
Vid 09.30 rådde det begränsad framkomlighet på Västkustgatan.
Larmet om branden kom strax före klockan tre. Det var en polispatrull som upptäckte den sedan företagets inbrottslarm gått i gång.

Startade i lagerlokal

Enligt SOS Alarm startade branden i en lagerlokal som tillhör firman Acta Flytt och Logistik. Lokalen är cirka 1 000 kvadratmeter stor. När räddningstjänsten anlände var branden fullt utvecklad och lågorna slog igenom taket och på tidiga fredagsmorgonen kollapsade taket. Vid 6.30-tiden brann det fortfarande och  ett 30-tal brandmän deltog i släckningsarbetet.
- Men branden är under kontroll och det finns ingen spridningsrisk, säger Mats Nilsson.
Han räknar dock med att släcknings- och eftersläckningsarbetet kommer att pågå en bra bit in på fredagen.

Inga personer skadade

Det finna inga uppgifter om att någon människa skulle ha kommit till skada. Enligt fastighetsägaren finns det inga personer i byggnaden under natten.
Polisen hjälpte i morse till med att spärra av området runt byggnaden.
Vad som orsakat branden är fortfarande okänt.
Anders Bengtsson
Anders Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag