När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SENär räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
SOS larmades tidigt på lördagsmorgonen om en våldsam brand i en industrilokal i Bromölla. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad och rökutvecklingen var kraftig. Den eldhärjade byggnaden är delvis förstörd. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SESOS larmades tidigt på lördagsmorgonen om en våldsam brand i en industrilokal i Bromölla. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad och rökutvecklingen var kraftig. Den eldhärjade byggnaden är delvis förstörd. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
SOS larmades tidigt på lördagsmorgonen om en våldsam brand i en industrilokal i Bromölla. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad och rökutvecklingen var kraftig. Den eldhärjade byggnaden är delvis förstörd. Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SEFoto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
 Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SEFoto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE
 Foto: Jens Christian Andersson / TOPNEWS.SE

Kraftig brand i industrilokal

Publicerad

En våldsam brand utbröt tidigt på lördagsmorgonen i en verkstad i Bromölla.

När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad.

Det finns inga uppgifter om att någon har kommit till fysisk skada vid branden.

Larmet om branden kom in klockan 06.41. Då slog det ut öppna lågor ur byggnaden.

Enligt Kristianstadsbladet är det en däckverkstad som brinner och rökutvecklingen beskrivs som kraftig.

– Röken från branden var kraftig inledningsvis, röken drog ut villakvarteret där verkstaden ligger, säger fotografen Jens Christian som är på plats.

Det ska också finnas däck i lokalen men man har lyckats få ut acetylenflaskor som fanns i lokalen.

Det finns inga uppgifter om att någon är fysiskt skadad i samband med branden.

Orsaken är oklar

Släckningsarbetet väntas pågå i flera timmar.

Orsaken till branden är oklar.

– Det är för tidigt att säga något om det, säger Calle Persson, presstalesman vid Skånepolisens kommunikationscentral.

Polisen har spärrat av ett område kring den brinnande verkstaden.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag