Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kraftig brand i Laholm: ”Går inte att rädda”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
En brand rasade i Laholm på måndagsmorgonen.
Foto: Mikael Nilsson

En storbrand har brutit ut i en byggnad i centrala Laholm.

Branden rasar kraftigt och räddningstjänsten arbetar hårt för att förhindra en spridning.

– Byggnaden kommer att brinna ner, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland. 

Larmet om branden kom vid tjugo minuter över tre, natten till måndagen. En äldre byggnad på Köpmansgatan vid Stortorget i Laholm brinner kraftigt.

– Byggnaden som brinner kommer inte gå att rädda. Vi riktar in oss på att klara andra byggnader runtom, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland.

Flera bostadshus ligger intill byggnaden som brinner.

– Just nu är det ingen annan byggnad som har börjat brinna. Vi kyler av närloggande byggnader för att elden inte ska sprida sig.

Vid 07-tiden uppgav Peter Karlborg för SVT Nyheter Halland att intilliggande byggnader verkar vara utom fara och att det bara är en affärslokal i byggnaden som har brunnit.  

Släckningsarbetet beräknades då vara färdigt vid 08, men byggnaden kommer att bevakas under dagen. 

– Vi har arbetat med att försöka begränsa branden och kyla av närliggande byggnader. Nu har vi en kranbil på plats för att få bort takplåt så att vi kommer åt att släcka lättare, säger Peter Karlborg. 

Vittne: ”Kändes obehagligt”

Enheter från såväl Halmstad som Laholm har varit på plats, sammanlagt ett 30-tal brandmän. En boende nära byggnaden berättar att lågorna slog upp under takpannorna.

– Vi sov med öppen balkongdörr och vaknade av att det kom in rök som stack i näsan. Jag gick ned till torget och där stod folk utanför och såg rädda ut, kändes obehagligt, säger ett vittne till Kvällsposten. 

Polisen uppger för TT att de har evakuerat ett antal boende i en intilliggande fastighet. 

Ingen person har skadats i branden såvitt känt.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Det säger Martin Hallberg, vakthavande befäl hos polisen i region Väst, till Hallandsposten.

– Det är ett rättsläge där vi har inlett en förundersökning, men jag har egentligen inga fler uppgifter i nuläget. Det är alldeles för färskt och släckningsarbetet pågår fortfarande. 

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Polis, räddningstjänst och ambulans åkte ut till platsen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!