Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köttkungens uppgång och fall – historien om Jensens Bøfhus

1990 fick kedjan sitt namn Jensens Bøfhus.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Jensens Bøfhus-restaurangerna har serverat miljontals biffar till hungriga svenskar, danskar och norrmän. 

Palle Skov Jensen utmanade restaurangbranschen med sitt koncept – god mat till vettiga priser.

Men efter en infekterad namnstrid vände allt. Uppstickaren sågs plötsligt som en mobbare och gästerna vände restaurangerna ryggen. 

Nu är kedjan såld och de nya ägarna kämpar för dess existens. Samtidigt lever Palle Skov Jensen ett liv i skymundan. Han har tvingats sälja jaktegendomar, dyrbar konst och sitt lyxhus.

Här är historien om ”Bøf-Palles” uppgång och fall. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!

Privata hemligheterna i Karl Fredriks trädgård

Tutande husbilar och inkräktande damer: ”Måste ju få ligga och sola i kalsonger”

”Jag hade 1,7 liter blod i magen – nära att lämna in”

Foppa om Stanley Cup-dramat – skjutsades i ilfart till sjukhus

Tragedierna efter ”Vi på Saltkråkan”

Så gick det sen • Dömd till fängelse • Dödsfall • Netflix-succé