Körde in i stenmur – försökte smita från platsen

Publicerad

Han körde av vägen och rakt in i en stenmur.

Den 45-årige mannen smet sedan och försökte komma undan ansvaret för det inträffade, skriver Polisen på sin hemsida.

– Han påträffades på en åker där han gömde sig bakom en höbal, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Singelolyckan ägde rum på Kläckebergavägen i Kalmar. Larmet om att en personbil kört av vägen och in i en stenmur inkom till polisen klockan 10.47.

De initiala uppgifterna sade att föraren lämnat platsen och Polis och räddningstjänst skickas till platsen.

Det stod snabbt klart att bilen skulle behöva bärgas från platsen. Enligt uppgifter till Barometern har en bilist bland annat kört ner en brevlåda och en telefonstolpe.

Polisen kunde sedan slå fast att den 45-årige man som kört bilen försökt smita från platsen för att undvika ansvaret för att ha kört bilen. Han misstänks nu för olovligt avvikande från olycksplats samt olovlig körning.

– Han blev iakttagen av räddningstjänst och infångad. Han hade kört utan körkort och ville inte bli påkommen, säger Stephan Söderholm. 

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag