Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Körde ihjäl flickvän - får ett års fängelse

Det var i augusti förra året som den tragiska dödsolyckan inträffade utanför Vimmerby.
Foto: Janne Strömsten / Scanpix

21-åringen satt sig i bilen för att skjutsa hem sin flickvän trots att han hade druckit.

Det slutade med att de körde av vägen och in i ett träd.

Flickvännen avled av sina skador och nu döms 21-åringen till ett års fängelse för grovt rattfylleri och vållande till annans död.

Det var i augusti förra året som den tragiska dödsolyckan inträffade utanför Vimmerby. 21-åringen och hans flickvän hade den aktuella kvällen varit hemma hos honom där de suttit och pratat och druckit. Senare under kvällen blev de osams och flickvännen bad om att få bli hemkörd. 21-åringen vägrade dock eftersom han hade druckit. Bråket fortsatte och tillslut gav 21-åringen med sig och gick med på att skjutsa hem flickvännen. I en vänsterkurva höll han ut för mycket till höger och bilens ena hjulpar gled utanför asfaltsbeläggningen. 21-åringen har berättat att bilen började skaka och att flickvännen då tog i hans arm. Han körde ner i diket och sedan rätt in i ett träd. Den kraftiga kollisionen fick bilen att slungas ut på vägen igen. 21-åringen förlorade medvetandet en stund och när han vaknade till såg han hur bilen rök. Han tog sig ut ur den brinnande bilen och lyckades även få loss flickvännen som klämts fast. 21-åringen klarade sig utan några allvarligare skador medan flickvännen senare avled av sina skador.

Ett års fängelse

21-åringen hade 1,21 promille alkohol i blodet när olyckan inträffade och han körde dessutom fortare än 70 km/h, som var den högst tillåta hastigheten på vägsträckan. Han åtalades för grovt rattfylleri och vållande till annans död och i dag kom domen. Han döms till ett års fängelse. Rätten dock hänsyn till 21-åringens unga ålder i sin dom samt att flickvännen insisterat på att han skulle köra hem henne trots att hon visste att han druckit.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!