Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lånade pappas sportbil – körde 274 kilometer i timmen

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANSKA POLISEN / DANSKA POLISEN

Vid en fartkontroll på Öresundsbron under fredagskvällen stoppades flera bilister. En av dessa körde i 274 kilometer i timmen – där hastighetsbegränsningen är 90.

Mannen, en svensk i 20-årsåldern, körde en Mercedes AMG som omedelbart fick vända tillbaks mot Malmö – dock med en annan person bakom ratten

274 kilometer i timmen. 

Så fort körde mannen när han fastnade i polisens fartkamera under en kontroll på Öresundsbron under fredagskvällen.

Ansvarig polischef har i en intervju svårt att minnas att något stoppats i så hög hastighet tidigare i Danmark.

– Jag känner i vart fall inte till att vi skulle ha stoppat någon som kört snabbare på senare tid, säger Michael Andersen, vakhavande befäl vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/1329922334464020490?s=20

Enligt polisen stoppades föraren, en man i 20-årsåldern, i överfartens tunneldel när han körde en Mercedes AMG i riktning mot Köpenhamn. Där råder en hastighetsbegränsning om 90 kilometer i timmen. 

– Den kom från Sverige till Danmark och föraren följde anvisningarna när han blev invinkad till vägkanten, säger Michael Andersen till Ekstrabladet.

Tillbaks till Sverige

Dansk polis kunde inte beslagta fordonet då det är registrerat i Sverige. Bilen fick istället vända om och köras tillbaks till Sverige, dock med en annan person bakom ratten.

– Föraren blev på stället fråntagen rätten att köra bil i Danmark, på grund av den höga hastigheten, säger Michael Andersen till Ekstrabladet.

Enligt vad polisen uppger för BT ska den unge mannen ha lånat bilen av sin pappa.

Förutom den aktuelle mannen i Mercedesen stoppades ytterligare 14 bilister under fredagens aktion.

En av dessa uppmättes köra i en hastighet av 205 kilometer i timmen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!