Två personer brännskadades på armarna när bilen fattade eld. Foto: Peo MöllerTvå personer brännskadades på armarna när bilen fattade eld. Foto: Peo Möller
Två personer brännskadades på armarna när bilen fattade eld. Foto: Peo Möller
Foto: Peo MöllerFoto: Peo Möller
 Foto: Peo Möller
Foto: Peo MöllerFoto: Peo Möller
 Foto: Peo Möller

Bil fattade eld på väg – två brännskadade

Publicerad

På torsdagseftermiddagen började en bil av okänd anledning brinna och blev ståendes i körfältet på Djurröds byaväg utanför Kristianstad.

– Man kan förmoda att den börjat brinna under färd, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Larmet om att en personbil brann på Djurröds byaväg strax efter Djurröd i riktning mot Rickarum, inkom till polisen klockan 12.48 på torsdagen. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen.

– Det lär ha varit något tekniskt fel på bilen, säger Stephan Söderholm.

Bilen uppgavs då vara övertänd och stod kvar i körbanan. Den utgjorde därmed ett hinder för trafiken.

Två personer brännskadades på armarna.

Branden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten och det fanns ingen spridningsrisk till terräng eller annat.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag