Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köpenhamns maraton ställs in – på grund av coronakrisen

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Foto: Wikipedia

Folkfesten Copenhagen Marathon skulle ägt rum den 17 maj. 

Men nu har arrangörerna bestämt sig för att ställa in. 

– Vi vet att det här beslutet kommer göra många som har tränat hårt och länge väldigt besvikna, säger Dorte Vibjerg som är med och arrangerar tävlingarna. 

Varje år ger sig fler än 10 000 löpare ut på Köpenhamns gator för att springa Copenhagen Marathon. Många av dessa är svenskar. Löparfesten brukar också vara en folkfest med hundratusentals åskådare. 

Men i år blir det ingen tävling. 

– Med tanke på hur covid 19-utbrottet har utvecklat sig i Danmark och stora delar av världen är det inte försvarbart att arrangera årets Copenhagen Marathon, säger Dorte Vibjerg vid arrangörsföreningen Sparta.

Alla som har betalat för sitt deltagande erbjuds att flytta över sin anmälan till nästa års tävling som äger rum 16 maj 2021, men det går också bra att få pengarna tillbaka. 

TV: OS flyttas fram på obestämd tid 

Klart: OS i Tokyo skjuts upp.